4.9.2016 ŠtrudlaFest u Ozlju

4.9.2016 ŠtrudlaFest u Ozlju

20160525_140057
Nakon prošlogodišnje izrade najduže štrudle na svijetu u Jaškovu, ove godine prvi ŠtrudlaFest.
Koordinatorica projekta Štrudla za Guinnessa i voditeljica tima Vino i gastronomija PPS destinacije Zeleno src Hrvatske Lidija Žganjer-Gržetić najavila je ŠtrudlaFest u Jaškovu koji će se održati 4.9.2016.
Da je „domaća štrudla in“ potvrđuje dolazak u Jaškovo gastro legende Steve Karapandže, akademika kulinarstva Branka Ognjenovića i Josipa Abičića, šefa kuhinje ponajboljeg hrvatskog hotela s 5 zvijezdica- hotela Milenij iz Opatije, koji će odabrati pobjedničku štrudlu na izboru najbolje štrudle.
Posebne gošće bit će ovogodišnje pobjednice TV gastro-showa “3,2,1- kuhaj” Filipa Sorko i Petra Egić. Njima će se pridružiti i teta Marica, legendarna ambasadorica štrudle iz Jaškova.
Profesorica Ana Stavljenić Rukavina pokazati će na edukativnoj radionici zašto je bezglutenska štrudla zdrava, ali i ukusna.
Kipar Nikola Faller izraditi će skulpturu od slame za vrijeme trajanja manifestacije.
Manifestacija ima humanitarni karakter te se, na štandu Udruge Jak kao Jakov, prikupljaju sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.
Od 29.08. do 04.09. traje Tjedan štrudle u čak 13 restorana Karlovačke županije u kojima će gosti cijeli tjedan moći kušati više od 20 različitih okusa štrudle po promotivnim cijenama.
Gradonačelnica Grada Ozlja mr.sc.Gordana Lipšinić naglasila je važnost jačanja suradnje javnog i privatnog sektora, povezanost kulture, umjetnosti i gastronomije, te sve kvalitetnije brandiranje gastronomije ozaljskog kraja i cijele županije. Najavila je svoje sudjelovanje u natjecanju u timu sa gradonačelnikom Karlovca Damirom Jelićem.
Rujan u srcu organiziraju: Turistička zajednica Karlovačke županije, Turistička zajednica Grada Ozlja, PPS destinacija Zeleno srce Hrvatske i Restoran Žganjer.
Partneri su Karlovačka županija, Grad Karlovac, Grad Ozalj, TZ Grada Karlovca, Electrolux, Terra Croatica, Mileniij hoteli- Opatija,Veli’s – Zagreb, Medven trgovina, Žitoproizvod i Keramika Ilovac.
Izvor:
http://www.ozalj-tz.hr/index.php?id=25&tx_ttnews%5Btt_news%5D=173&cHash=75d1fb6fdaa5d6617021435249cae1f6
Tz Ozalj

Moglo bi vas zanimati

Proljetni Bjelovarski sajam

Datum održavanja: Sajamski prostor Gudovac, Bjelovar, 01.-03.04. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam tradicionalno se održava krajem ožujka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *