30.09-02.listopad.2016.g.-16. Jesen u Lici

Tradicionalna gospodarska i kulturno-umjetnička manifestacija tijekom koje se zaslugom vrijednih izlagača i organizatora prenosi pozitivna energija očuvanja tradicije, običaja i kulturne baštine kraja u kojemu živimo i koji nas svojom osobitom ljepotom i raznolikošću čini prepoznatljivim stanovnicima Like. U sklopu izložbe koja ima i međunarodni karakter održavaju se i prezentacije tradicijskoga načina izrade nekih proizvoda: bukara i tamburica, pletenje košara, metli od šiblja, predenje vune, izrada predmeta od gline i slično. Tijekom izložbe nastupaju kulturno-umjetnička društva, što posjetiteljima omogućuje izvorni doživljaj narodne pjesme i plesa u autentičnoj atmosferi.
Izložba tradicijskih proizvoda Jesen u Lici održava se svake godine, prvi vikend u listopadu. (Ekološka udruga „Kap života”, ZOE – centar za očuvanje ruralnoga nasljeđa).

Izložba se i ove godine odvija na Trgu Stjepana Radića gdje će se uz izlagače imati priliku predstaviti brojna kulturno-umjetnička društava i udruge koje promiču tradicijske vrijednosti svoga kraja. Izložbu će također upotpuniti niz sadržaja, to su prije svega promocija filma Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita iz Požege pod nazivom „Priča o Lici i Ličanima u Slavoniji“, koji će se prikazivati sva tri dana u glavnom šatoru, zatim promocija knjige „Dok Gacka teče“ autorice Ramone Adriane Vukelić koja će se održati u petak u Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić, nakon čega će u Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“ biti večernji koncert tamburaškog sastava „Bosutski bećari“.

Svečanost dodjele nagrada najuspješnijim izlagačima na Izložbi, dodjela nagrada TZ Grada Gospića – Zeleni cvijet održat će se u subotu navečer u POU dr. Ante Starčević uz modnu reviju na kojoj će se moći vidjeti spoj ljepote i bogatstva tradicijske kulture i baštine kroz suvremeni modni izričaj. Glazbeni gost večeri bit će grupa „Razbijači čaša“ iz Otočca koji će ujedno tom prigodom promovirati svoj novi album.

Također će se održati dvodnevni „Sajam poslova“ Ličko – senjske županije u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i tradicionalna izložba Hrvatskih šuma, ocjenjivanje sira, meda i rakije i po prvi puta u sklopu programa izložbe „Jesen u Lici“ Izložba ovaca Ličko – senjske županije, a u cilju promidžbe prirodnih ljepota za sve zainteresirane posjetitelje organizirat će se besplatni prijevoz do Pećinskog parka Grabovača u Perušiću i do MC Nikola Tesla u Smiljanu.

Izvor:http://www.gospic.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=913:slubeno-najavljena-16-izloba-tradicijskih-proizvoda-jesen-u-lici&catid=4:novosti
http://lika-gastro.com/page/jesen-u-lici

Moglo bi vas zanimati

Proljetni Bjelovarski sajam

Datum održavanja: Sajamski prostor Gudovac, Bjelovar, 01.-03.04. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam tradicionalno se održava krajem ožujka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *