Biciklizam-Crikvenica

Grad Crikvenica i okolica pružaju izvrsne mogućnosti za sve zaljubljenike u biciklizam, posebice u brdsko-biciklističku vožnju, i to prvenstveno zbog zanimljive konfiguracije terena, koji obuhvaća ravničarski dio Vinodolske doline i otoka Krka, kao i biciklističke uspone od mora do visine od 1200 metara nad morem, od Crikvenice udaljene samo 35 kilometara. Takav teren pruža iznimno zadovoljstvo biciklistima rekreativcima, kao i zahtjevnijim biciklistima željnima prave biciklističke vožnje u krugu od 150 km.

Teren je zbog svoje raznovrsnosti interesantan vozačima individualcima i grupama biciklista, kojima se, prema potrebama i u dogovoru s članovima Biciklističkoga kluba Crikvenica osposobljenima za tu vrstu rekreacije, nudi kompletna logistika prilikom obilaska terena. Predivni vidikovci (Oči Vinodola) i drugi zanimljivi krajolici, neistražena područja Vinodolske doline, netaknuta priroda otoka Krka te visoke šume Gorskoga kotara ne mogu ostaviti ravnodušnim ni najizbirljivijeg biciklista zanesenjaka, ujedno i zaljubljenika u prirodu. Dodamo li tome blagu, ugodnu i iznimno povoljnu klimu i mikroklimu crikveničkoga podneblja (otprilike 2500 sunčanih sati godišnje), koja omogućava intenzivno bavljenje biciklizmom u velikom dijelu godine (od ožujka do listopada), crikvenička rivijera je zanimljiva za svakoga tko želi godišnji odmor provesti aktivno ili rekreativno vozeći bicikl.

U sklopu karte biciklističkih staza na području Rivijere Crikvenica, Novog Vinodolskog i Vinodola, koja se može pronaći u većini turističko-informativnih centara, opisano je šest staza: Plava staza, Zelena staza, Smeđa staza, Karmin staza – Staza ljiljana, Staza viola te Žuta staza – Staza vidika.

Biciklistički klub Crikvenica
Kotorska ulica broj 15
51260 Crikvenica

Kontakt:

DRAGAN SLADONJA – predsjednik kluba, telefon 091/497-7295
ROBERT ŠANDL – tajnik kluba, telefon 098/496 061

Licencirani bike vodici su:

Alen Tomašev, email:alen.tomasev@yahoo.com , mob : 095/5770151
Marko Jerković; email: jerko_1990@hotmail.com, mob.095/3685715

www.bkc.hr, e-mail: bkc@crikvenica.hr.

Izvor: http://www.rivieracrikvenica.com/croatia/sport_i_rekreacija

Moglo bi vas zanimati

Ljeto u Mariji Bistrici

od 2. lipnja do 1. rujna 2019. Marija Bistrica Manifestacija ima različite kulturne, duhovne, sportske …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *