GASTRONOMIJA RABA

GASTRONOMIJA RABA
Koliki bi turistički gradovi bili sretni da se nalaze na mjestu tolikog izobilja kao
Rab. Plodna rapska zemlja sa svojim plodovima i okolno more bogato
izvrsnom ribom i prvoklasnim škampima temelj su rapske gastronomske
ponude koju karakterizira zdrava mediteranska kuhinja. Gastronomska je
ponuda ovdje toliko bogata i ekološki određena da je postala i dio suvenirske
ponude otoka. Najsvježija riba i plodovi mora, Rapska torta, kolač jedinstvena
okusa kakav se na otoku proizvodi već više od osamsto godina, ekološki
uzgojene masline, smokve, grožđe, med prepoznatljive su rapske delicije na
jelovnicima mnogobrojnih rapskih restorana, gostionica i konoba popraćene
iskustvom i tradicijom vrsnih majstora kuhinje.
Otkriti rapsku gastronomsku ponudu i proniknuti u njene detalje vrijedan je
poduhvat koji će vas nagraditi puninom užitka.
izvor:TZ Rab

 

 

Moglo bi vas zanimati

Festival Tarda, Darda,17. i 18. 08.

Festival Tarda Općina Darda, 17. i 18. 08. Festival Tarda dvodnevni je festival glazbe, ruha i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *