10-16.10.2016.g. 15.Gastro Turopolja-Velika Gorica

Autor fotografije:Mario Žilec

Već petnaest godina za redom u listopadu Velika Gorica i Turopolje živi u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela, te svih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata i gostiju koji izlažu hranu svog kraja na manifestaciji- gastro izložba i velikom nedjeljnom turopoljskom ručku.
Ove godine održava se jubilarni 15.Gastro Turopolja u organizaciji Udruženja obrtnika Velika Gorica i Turističke zajednica Velike Gorice. Pripreme za najpoznatiju velikogoričku gospodarsko-turističku manifestaciju u punom su jeku, te će svi ljubitelji dobre hrane i ove godine u Gastro tjednu (10.-16.10.) moći uživati u ponudi velikogoričkih restorana, a Gastro izložba i nedjeljni turopoljski ručak priprema se 16.10.2016. u centru Velike Gorice, koji će i ove godine postati velika blagovaonica za tisuće građana koji će uživati u bogatoj enogastronomskoj ponudi; u domaćoj turopoljskoj kuhinji i specijalitetima koje će pripremati gosti na izložbi.

Za uživanje u morskim delicijama i ove godine s otoka Korčule i Lastova stižu plodovi mora i dalmatinska spiza. Najbolju domaću turopoljsku kotlovinu pripremati će učenici velikogoričke Srednje strukovne škole i ekipe vatrogasnih društava,a lovački gulaš lovačka društva. Posjetitelji će svoja nepca počastiti prepoznatljivim turopoljskim i najfinijim slasticama velikogoričkih slastičara. Nakon ručka slijedi uživanje u najboljim vinima velikogoričkih podruma, kao i vinima gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije.

Izvor:http://www.okz.hr/novosti/sudjelujte-na-15-gastro-turopolja
HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA, OBRTNIČKA KOMORA ZAGREB

Autor fotografija: Mario Žilec

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *