07-17.10.2016.g.-DOŽIVITE,OSJETITE I UŽIVAJTE SAMOBOR-DAN GRADA SAMOBORA!

Dan grada Samobora – doživite, osjetite i uživajte Samobor!

Samobor će i ove godine Dan grada obilježiti bogatim programom i raznim događanjima za sve uzraste.

Proslava počinje već u vikendu pred nama, izložbom gljiva u organizaciji Gljivarske udruge Sunčanica. Pozivaju se svi građani, ljubitelji gljiva, da svoje primjerke ovog jesenjeg ploda donesu u petak poslijepodne u prostor „Brente“ kod samoborskog muzeja i tako i sami sudjeluju u realizaciji izložbe koja će za građane biti otvorena u subotu, 8. i nedjelju, 9. listopada. Uz izložbu vas očekuje i degustacija ukusnog gljivarskog kotlića.

Veliko iznenađenje za Samoborce i sve posjetitelje otvorenje je izložbe fotografija Hrvatska iz zraka Davora Rostuhara koja će na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava biti postavljena od 8. do 17. listopada, od 8:00 do 24:00 sata.
Ova putujuća i energetski samoodrživa izložba tijekom ljeta posjetila je najveće hrvatske gradove, a svoju će ovogodišnju turneju završiti upravo u Samoboru.

Bogat program nastavlja se u tjednu od 13. do 16. listopada, brojnim kulturnim i sportskim događanjima, koncertima, gastro programom i iznenađenjima za one najmlađe.

Svi nestrpljivo iščekujemo Samoborske dane vatrometa, koji su se vratili kući i već 3. godinu za redom razveseljavaju Samoborce i njihove goste.
U uzbudljivom vatrometu moći ćete uživati od petka, 14. do nedjelje, 16. listopada, a uz gostujuće pyroteamove iz Makedonije i Austrije te domaćine, Pirotehniku Mirnovec, očekuje vas i bogat glazbeni program uz nastup Gazdi, Dražena Zečića i Mejaša.

Gastro program postao je već neizostavan dio proslave Dana grada, stoga najavljujemo 7. Festival samoborske kotlovine, degustaciju vina, oživljavanje starih recepata i običaja kroz Plac pod cirkvom, ali i još jedan novi program – turističku šetnju Okusi i doživi Samobor.

Najveselije će i ove godine biti na samoborskom glavnom trgu gdje vas osim izložbe Davora Rostuhara očekuje i prigodna prodaja samoborskih suvenira, ali i kulturno-umjetnički program u kojem nastupaju dječji zborovi Smješak i Samoborček, te velikani samoborske glazbene scene, Gradska glazba i Singrlice.

Doživite, osjetite i uživajte Samobor!

Izvor:Grad Samobor

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *