05.11.2016.g.-Okusi jeseni u Požegi

Svake godine u tjednu prije Martinja Turistička zajednica Grada Požege organizira veliku gastro manifestaciju Okusi jeseni u Požegi. Ove godine 5. studenog u subotu u Šetališnoj zoni, dnevnom boravku Požežana, pozivamo sve na vruće pečene kestene, slastice od meda i buče, vrhunsku vinsku kapljicu i druge sjajne proizvode domaćih proizvođača hrane, rukotvorina, suvenira i delicija.
Na izložbeno prodajnim štandovima predstavljaju se i pčelari iz cijele naše Županije te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom domaćih lješnjaka, jabuka, čajeva, ljekovitih biljaka, aronije, lavande, zatim škole i školske zadruge sa svojim proizvodima, domaći vinari, udruge koje se bave izradom nakita, suvenira, drvenih igračaka i pletenih proizvoda i rukotvorina.
Uz bogatu ugostiteljsku ponudu zabavljaju nas i domaći tamburaški sastavi jer to je zvuk kojeg uvijek rado slušamo u našem kraju. A ceremoniju krštenja mošta vodi jedini vinski kardinal u Hrvata Vlado Bauer posebnim obredom uz svoje ministrante.
Svakako dođite i provedite svoje vrijeme na turističko – gastronomskoj manifestaciji na kojoj slavimo plodove jeseni i na kojoj će se predstaviti ponuda domaćih eko i etno proizvoda: vina, kestena, buča, meda, ljekovitih biljaka i čajeva, kolača, raznih slastica, vrućih lepinja, kobasica te etno proizvoda, suvenira, igračaka i nakita. Jer lipo li je u Slavoniji bit

Izvor:http://www.tzzps.hr/dogadaj/277-okusi-jeseni-u-pozegi

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *