14/15/16.10.2016 Festival mladih „Skok u jesen“/Bedekovčina

Festival mladih „Skok u jesen“

Bedekovčansak udruga mladih (BUMA) uz pomoć: OŠ Bedekovčina, Krapinsko zagorske županije, Općine Bedekovčina i Savjeta mladih općine Bedekovčina ove godine organizira rekreativno zabavnu manifestaciju „Skok u jesen“ po osmi put. Ove će godine sama manifestacija trajat 3 dana od 14.10 do 16.10. 2016. Iz tog razloga dodan je prefiks Festival mladih „Skok u jesen“.

Petak, 14.10., je rezerviran za učenike viših razreda osnovne škola. Osmašima će se, u 12:15h, održati prezentacija o udruzi i njenim postignućima kako bi ih se potaklo na sudjelovanje u radu iste. Nakon toga u 17:05 svi učenici viših razreda imat će priliku sudjelovati na prezentaciji člana udruge Luke Smuka o osnovama i zanimljivostima fotografije. Obje prezentacije održat će se u prostorima OŠ Bedekovčina.

11

Subota, 15.10., glavni je dan festivala. Sve započinje, u 10:30,  prezentacijom minirukometa u dvorani OŠ Bedekovčina. Klinci će imati priliku napraviti prve rukometne korake uz trenere iz RK Bedekovčine. Nakon toga od 11:00 sati na prostoru igrališta OŠ Bedekovčina počinje program za dijecu.  Svi mališani koji dođu moći će isprobati neke pomalo zaboravljene igre koje smo mi, malo starija bedekovčanska mladež uvijek igrali. To su: Masa za oblikovanje za najmlađe, Bojanje i crtanje, igra „Humpty Dumpty“ s kutijama od cipela, mikado sa štapovima, gađanje mete s ping-pong lopticama, križić – kružić s trčanjem, kuglanje za djecu, razne društvene igre, školica i graničar. Dok se klinci igraju roditelji će imati priliku odmjeriti snage u turniru u jambu koji počinje u 12:00, nagrade su simbolične. U slučaju kiše sve će se aktivnosti odvijati u grijanom šatoru na igralištu OŠ Bedekovčina.

U 14:00 sati počinje natjecanje u skoku u dalj u parku OŠ Bedekovčina. Nakon kvalifikacija u kojima svaki natjecatelj ima pravo na tri pokušaja, pet najboljih odlazi u finale. U finalu imaju pravo na pet pokušaja, rezultati iz kvalifikacija se ne priznaju u finalu.

U 15:00 počinje utrka na pet i pola utrka. Riječ je o trčanju po mješovitom terenu (asvalt, šljunak, livada,šuma). U slučaju kiše velika je vjerojatnost blata.

Od 16:00 sati počinje natjecanje u bacanju kugle. Nakon kvalifikacija u kojima svaki natjecatelj ima pravo na tri pokušaja, pet najboljih odlazi u finale. U finalu imaju pravo na pet pokušaja, rezultati iz kvalifikacija se ne priznaju u finalu.

Prijava za pojedinu disciplinu iznosi 10 kuna, u slučaju lošeg vremena moguća je promjena satnice. Svi natjecatelji natječu se na vlastitu odgovornost.

U 18:00 sati dodjela je nagrada pod šatorom nakon čega slijedi večernji program. Za dobru zabavu zaslužni će biti Hellbound, Letargija i Quentin’s dogs. Početak live svirke najavljen je za 19:00.

 

untitled

 

Nedjelja, 16.10., rezervirana je za turnir u uličnoj košarci. Mjesto događaja je dvorana SŠ Bedekovčina u koju će, za vrijeme turnira, biti strogo zabranjen unos bilo kakvih alkoholnih pića. Kotizacija za turnir iznosi 200 kuna.Prijave na licu mijesta od 14:00 do 15:00. Igra se 3 na 3. Ekipa može prijaviti 3 igrača i jednu zamjenu.

U prostorima Općine Bedekovčina održat će se i najbitniji dio cijelog testivala. Riječ je o tribini za mlade s područja općine Bedekovčina na temu „Što mladima treba u Općini Bedekovčina.“ . Jako je bitno da se što više mladih s prostora cijele općine odazove kako  bi zaista saznali iz prve ruke što mladi žele.

 

Članovi udruge cijele godine rade kako bi svi sumještani imali dva dana zabave i rekreacije, posebno mladi. Dođite i dobro se zabavite.

 

Jura Koprek

Potpredjednik BUMA-e

 

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *