26.11.2016-01.01.2017.g.-Advent u Osijeku

Tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu ove godine započinju prvog adventskog vikenda 26.-27.11., a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada.
Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom. Uz sajam na glavnome trgu najpopularniji je festival „Advent u Tvrđi“. Tijekom tridesetak dana trajanja, stara gradska jezgra i Trg Svetog Trojstva djeluju još romantičnije zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti na trgu znaju potrajati do kasnih večernjih sati.
Završnica predbožićnih i božićnih događanja događa se na Silverstovo. Tada se božićni sajam seli u središte grada, a na nekoliko pozornica se odvijaju koncerti za sve ukuse, od tradicionalne tamburice preko pop-rock glazbe do electro zvuka. Kada zvona obližnje katedrale najave ponoć, Osječani i gosti Novu godinu pozdravljaju „bečkim“ valcerom i velikim vatrometom. I zabava se nastavlja!

Izvor:http://www.tzosijek.hr/advent-u-osijeku-654

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *