Od 27. prosinca 2016. do 22. siječnja 2017.Tehnički muzej „Nikola Tesla“ edukativno-interaktivne radionice i predavanja „Sunčev sustav“

Tehnički muzej „Nikola Tesla“ organizira edukativno-interaktivne radionice i predavanja „Sunčev sustav“ u trajanju od 27. prosinca 2016. do 22. siječnja 2017.

Zanimljivost radionica je prilagodljivost edukativnog pristupa i veliki izbor tema, zbog čega je program prikladan različitim uzrastima i interesima: samostalnim posjetiteljima, predškolskim, nižim i višim školskim skupinama, astronomskim društvima.
Na radionicama u trajanju od jednog sata će se izrađivati modeli Sunca, Sunčevog sustava, Sunčevog sata, planeta sa satelitima asteroida i patuljastih planeta, Zemlje, Mjeseca, karte sazviježđa, karte Mjeseca, karte zimskog neba te površine Mjeseca sa prikazom nastanka kratera.
unnamed
Cilj radionica je popularizirati astronomiju, upoznati posjetioce s osnovnim astronomskim pojmovima i pružiti im mogućnost da kroz interaktivni pristup probude interes i želju za učenjem. Astronomija je znanost koja spaja humanitarne znanosti, prirodoslovlje i tehniku i kao takva predstavlja sintezu različitih znanja i grana znanosti.

 

U pojedincima budi želju za istraživanjem, a jedinstvena je po tome što interes ne poznaje dobne granice, počinje od najranije dobi gledanjem u zvijezde pa do zrelih godina kroz astronomske grupe.

Radionice vodi prof. Višnja Srdelić, iskusna pedagoginja u popularizaciji znanosti.

Za grupni posjet i sudjelovanje na radionicama OBVEZNA je prethodna telefonska najava ili najava e-mailom (mario.mirkovic@tmnt.hr), kako bismo vam osigurali termin i dogovorili izbor najprikladnije teme radionice.
Maksimalni broj polaznika radionice je 30 osoba.

Radionice se u periodu od utorka do petka održavaju s početkom u 10 i 13 sati, a predavanja u planetariju u 12 i 16 sati.
Subotom i nedjeljom radionice se održavaju s početkom u 10 sati, a predavanja počinju u 12 sati.

Znanstveno-popularna predavanja i diskusije o temama iz astronomije održavat će se u kino dvorani i planetariju za vrijeme trajanja akcije.
Za predavanja u kino dvorani ulaz će biti slobodan. Predavači su Ante Radonić i Zvonimir Drvar.

Ponedjeljkom i blagdanom radionice i predavanja se ne održavaju.

Najave za grupni posjet radionicama i predavanjima:
Mario Mirković
tel. 01/4844-050 ili 01/4881-639
e-mail: mario.mirkovic@tmnt.hr

Moglo bi vas zanimati

Ljetno kinu u Daruvaru

Turistička zajednica Daruvar – Papuk, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Daruvarom, i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *