BBŽ zlatna povelja ” SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA 2016. ” Ruralno-turistički projekt

Autor fotografije : Jasenka Haleuš

Ruralno-turistički projekt “UPOZNAJTE I ISTRAŽITE BJELOVARSKO-BILOGORSKI KRAJ NA KONJU”

Na središnjoj nacionalnoj godišnjoj svečanosti ruralnog turizma “Suncokret ruralnog turizma 2016.” u Zagrebu ZLATNU POVELJU u kategoriji “Ruralno-turistički projekti” dobio je projekt Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji s ENGEA Hrvatska – “UPOZNAJTE I ISTRAŽITE BJELOVARSKO-BILOGORSKI KRAJ NA KONJU”. Posebno je pak priznanje za interpretaciju tradicije nacionalnih manjina u ruralnom turizmu Hrvatske uručeno ROMSKOJ KUĆI – Slađani i Goranu Đurđeviću. Čestitke svim predanim i vrijednim ljudima s kojima smo zajednički radili na ovom projektu, na čijem razvoju ćemo raditi i dalje!

Dodjela nagrade vrhunac je akcije ocjenjivanja najboljih programa i projekata u ruralnom turizmu. Nakon nekoliko mjeseci obilaska svih prijavljenih na natječaj, predsjednik ocjenjivačke komisije dr. sc. Eduard Kušen i njezini članovi: Dubravka Davidović, Duška Gregurek, mr. sc. Dijana Katica, dr. sc. Andrea Pešutić, Robert Baćac i Stjepan Cukor, nisu imali nimalo lagan zadatak. Između 150 prijava pristiglih na natječaj, odlučivali su o najboljima, koji su pobijedili s tijesnom bodovnom razlikom, što samo svjedoči o činjenici da Hrvatska ima veliki potencijal u ruralnom turizmu, a najboljima su uručene Zlatne, Srebrne, Brončane povelje i Posebna priznanja u sedam kategorija.

Predstavljanje na svečanoj dodjeli godišnjih nacionalnih nagrada:

ZLATNA POVELJA
UPOZNAJTE I ISTRAŽITE BJELOVARSKO – BILOGORSKI KRAJ NA KONJU, TURISTIČKA ZAJEDNICA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE U SURADNJI S ENGEA HRVATSKA / Bjelovarsko-bilogorska županija
Nagradu preuzima: Jasna Vaniček Fila, direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije
Bjelovarsko – bilogorska županija dobila je nagradu za projekt koji je obuhvatio cijelu županiju… Ne radi se o cesti, vlakiću ili busevima, nego upoznavanju kraja jašući konja! Sigurno nema boljeg načina od upoznavanja prirode i tradicije bilogorskog kraja nego tradicionalnim prijevoznim sredstvom.

Posebno priznanje za interpretaciju tradicije nacionalnih manjina u ruralnom turizmu Hrvatske
ROMSKA KUĆA / Maglenča, Bjelovarsko-bilogorska županija
Nagradu preuzima: Slađana Đurđević, Goran Đurđević

U selu Maglenča nalazi se kuća koja sadrži nepoznate dijelove romske povijesti, tradicije, jezika i običaja kao sastavnog dijela bogate hrvatske baštine te mnogih proizvoda po kojima su Romi Lovari nekada na tom području bili prepoznatljivi.

Sastavni dio projekta “Upoznajte i istražite bjelovarsko-bilogorski kraj na konju” jest i nova 4-jezična brošura, koju je Turistička zajednica BBŽ izradila uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednicu, a u kojoj je predstavljena Prva međunarodno certificirana Bilogorska konjička turistička staza duga 90 km, s 20-ak “Horses welcome” odredišta – seoskih turističkih domaćinstava, vinarija, izletišta, etno-kuća i drugih objekata kulturne i povijesne baštine koje staza povezuje. Isto tako, nude se i zanimljivi programi konjičkih staza na daruvarskom i čazmanskom području.

 

Izvor:http://www.tzbbz.hr/dogadanja-bbz/bjelovar/zlatna-povelja-suncokret-ruralnoga-turizma-2016

 

 

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *