Autor fotografije; Jasenka Haleuš

TIJEKOM USKRSA I PRODUŽENOG VIKENDA OSTVARENO 400 TISUĆA TURISTIČKIH NOĆENJA!

 

Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), tijekom blagdana Uskrsa i produženog vikenda, odnosno od 14. do 17. travnja, u Hrvatskoj je ostvareno 117.288 dolazaka i 399.921 noćenja.

U usporedbi s Uskrsom i povezanim produženim vikendom prošle godine, riječ je visokom porastu u dolascima od 68 posto i 94 posto u noćenjima!

Autor fotografije: Jasenka Haleuš

 

Tijekom predmetnog razdoblja najviše je noćenja ostvareno u Istri (134 tisuće noćenja), Kvarneru (70 tisuća noćenja) i Dubrovačko-neretvanskoj županiji (57 tisuća noćenja). Slijede Splitsko-dalmatinska županija s 47 tisuća noćenja, Zadarska s 23 tisuće noćenja, grad Zagreb s 20 tisuća noćenja, Šibensko-kninska s 14 tisuća noćenja te Ličko-senjska županija s 9 tisuća noćenja. Na kontinentu je najviše noćenja ostvareno u Karlovačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji s oko 4 tisuće noćenja.

 

Gledajući po destinacijama, najviše noćenja je ostvareno u Dubrovniku (44 tisuće noćenja), Poreču (28 tisuća noćenja) i Rovinju (26 tisuća noćenja), dok je po vrsti smještaja najviše noćenja ostvareno u hotelima (235 tisuća noćenja), objektima u domaćinstvu (65 tisuća noćenja) i kampovima (48 tisuća noćenja).

 

autor fotografije: Jasenka Haleuš

 

Tijekom navedenog razdoblja najviše noćenja su ostvarili turisti iz Njemačke (90 tisuća noćenja), Italije (41 tisuća noćenja), Austrije (41 tisuća noćenja), Francuske (16 tisuća noćenja) i Slovenije (15 tisuća noćenja), dok su domaći turisti ostvarili 46 tisuća noćenja.

 

Dodajemo kako odlični rezultati turističkog prometa ostvareni tijekom produženog vikenda potvrđuju najave o vrlo uspješnom mjesecu travnju, koji će u usporedbi s lanjskim biti znatno bolji, odnosno tijekom kojeg se također očekuju dvoznamenkasti porasti turističkog prometa.

izvor: http://www.htz.hr/hr-HR/press/objave-za-medije/tijekom-uskrsa-i-produzenog-vikenda-ostvareno-400-tisuca-turistickih-nocenja

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *