Krapinsko zagorska županija bila domaćin međunarodnom festivalu balona na vrući zrak

Krapinsko zagorska županija bila domaćin međunarodnom festivalu balona na vrući zrak

 

Na Krapinsko-zagorskom aerodromu kraj Zaboka održan je od 28. travnja do 01. svibnja 2017. godine međunarodni festival balona na vrući zrak Croatia Hot Air Balloon Rally.

Festival je ugostio 15 ekipa iz iz Velike Britanije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Slovačke i naravno Hrvatske, na kojem je nastupio i bivši svjetski prvak, francuski pilot Francois Messines te reprezentativac Sjedinjenih američkih država Harold Cliver. Nastupila je i hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak, i prva žena pilot solarnog balona, Marija Petrić Mikloušić koja je letjela popularnim balonom “Zagorcem”, s kojim je hrvatska reprezentacija u letenju balonima, bila među 80-ak balonaških timova iz mnogih europskih zemalja koji su izveli najveći balonaški pothvat svih vremena, s kojim su ušli u Guinnessovu knjigu rekorda. Zajednički su preletjeli La Manche i to iz engleskog Dovera do francuske obale. Za taj se pothvat prijavilo više od 300 timova, a tek stotinjak ih se kvalificiralo. Festival je posjetio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je letio „Zagorcem“.
Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije je za sve sudionike festivala osigurala mape sa promotivnim materijalom KZŽ te karte za posjet Muzeju krapinskih neandertalaca i Muzeju “Staro selo”. Terme Tuhelj su za sve sudionike festivala osigurale karte za cjelodnevno kupanje.
izvor http://www.visitzagorje.hr/post/kzz-bila-domacin-medunarodnom-festivalu-balona-na-vruci-zrak

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *