Villa Magdalena pred završetkom 2 milijuna eura vrijedne investicije

Villa Magdalena pred završetkom 2 milijuna eura vrijedne investicije
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar posjetio je hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama, gdje je u tijeku završna faza realizacije nove investicije, vrijedne 2 milijuna eura.
Župan Željko Kolar nakon posjete je istaknuo: „Ovo je još jedna investicija u nizu u turizmu u Zagorju koja se tiče povećanja smještajnih kapaciteta, koja predstavlja još jedan korak prema krajnjem cilju kojeg smo si zadali Masterplanom turizma do 2025. godine. Valja naglasiti ono što čitavo vrijeme govorimo, da je struka ključna – zato su u upravo u izradi Masterplana sudjelovali predstavnici naših hotelskih kuća, Muzeja hrvatskog zagorja, Obrtničke i gospodarske komore, JLS, županijskih institucija te sustava turističkih zajednica, odnosno svi relevantni predstavnici turističkog sektora u Zagorju, među kojima je dakako bio i g. Petrović, ispred Ville Magdalena. Bitno nam je i cijenimo to, da su investitori, dakle oni koji žive od turizma dali smjernice na koji način bi se turizam na području Krapinsko-zagorske županije trebao razvijati.

Ključ uspjeha zagorskog turizma dakako je, povećanje smještajnih kapaciteta. Bitna je i sinergija između investitora i jedinica regionalne i lokalne samouprave. Nije čudno što nas investitori prepoznaju i ulažu baš ovdje, jer im Krapinsko-zagorska županija pruža podršku od početka pa do kraja realizacije investicije te izdaje građevinske dozvole u zakonski najkraćem mogućem roku“, rekao je župan Kolar te dodao je tijekom protekle četiri godine Krapinsko-zagorska županija ostvarila najveće povećanje broja dolazaka i noćenja u kontinentalnoj Hrvatskoj, dodavši da Varaždinska i Međimurska županija zajedno imaju broj dolazaka i noćenja, koliko Zagorje ima samo. „S obzirom da država nije osigurala niti jednom mjerom subvencioniranje kamata za ovakve investicije, želim najaviti da će Krapinsko-zagorska županija pokrenuti svoju kreditnu liniju za subvencioniranje kamata za investicije u turizmu, u iznosu od 2%“, zaključio je župan Kolar.


Vlasnik hotela Villa Magdalena Ivan Petrović istaknuo je da je investicija vrijedna 2 milijuna eura, koja se prije svega odnosi na proširenje smještajnih kapaciteta, sa 9 soba na njih 24 te wellnes sadržaja sa novim bazenom i saunama uz kongresne prostore. „Ideja o proširenju krenula je 2014. godine, kada smo naše planove predstavili i Županiji, od koje smo dobili punu podršku, posebice oko izdavanja sve potrebne dokumentacije, i to u vrlo kratkom roku. Zagorje ima ogroman turistički potencijal, slobodno možemo reći da je ono zlatnik rudnik, broj jedan kontinentalna destinacija, i taj potencijal treba kapitalizirati“, rekao je Petrović te se potom osvrnuo na Masterplan turizma. „Kao što je župan već rekao, na izradi Masterplana turizma radili smo zajedno u sinergiji, uz župana Kolara, koji je puno učinio da se potaknu nove investicije u Zagorju, bez kojih turizam ne može rasti. Masterplan turizma je nešto što je svakom potencijalnom investitoru osnovni pokazatelj na što može računati na neki duži period, odnosno kako će destinacija izgledati.

Bilo koji investitor koji će doći u Zagorje želi znati kako će Zagorje izgledati za 10-15 godina, koji su potencijali, sadržaji i infrastruktura koji će ga pratiti jer bez toga nema razvoja turizma – to je baza koja je ključna za daljnji razvoj“, rekao je Petrović.

U obilasku hotela bili su i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek. Hotel Villa Magdalena otvoren je 2009. godine, kao prvi hotel sa 4 zvjezdice u Hrvatskom zagorju, dobitnik je nagrade za najbolji mali kontinentalni hotel dvije godine zaredom (Turistički cvijet Hrvatske), kao i poznatih portala Tripadvisor.com i Booking.com. detaljan popis nagrada i priznanja: https://www.villa-magdalena.net/nagrade-i-priznanja/

Izvor: http://www.kzz.hr/villa-magdalena-2mil-eura-investicija

Moglo bi vas zanimati

Ljetno kinu u Daruvaru

Turistička zajednica Daruvar – Papuk, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Daruvarom, i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *