Od 04 do 06.06.2017. Jahači na putu od Atene do Kassela u Krapinsko-zagorskoj županiji

Izvor fotografije: TZ KZŽ autor fotografije MARKO MIHIN

Jahači na putu od Atene do Kassela u Krapinsko-zagorskoj županiji  od 04.06.2017.do 06.06.2017.

 

U Krapinsko-zagorskoj županiji od 04.06.2017.do 06.06.2017.godine borave jahači u sklopu projekta.

Krapinsko-zagorskoj županiji

„Jahanje od Atene do Kassela“.

Izvor fotografije TZ KZŽ, autor fotografije: MARKO MIHIN

 

„Jahanje od Atene do Kassela“ jedan je od projekata u sklopu međunarodne izložbe suvremene umjetnosti „Documenta“ koja se održava u Kasselu u Njemačkoj (10. 6. – 17. 9. 2017.) i u Ateni u Grčkoj (8. 4. – 16. 6. 2017.).

 

 

 

Put od Atene do Kassela iznosi više od 3000 km, traje od 9. travnja do 9. srpnja 2017. i obuhvaća sedam zemalja: Grčku, Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku. Jahači dnevno prijeđu oko 40 km, a projekt je zamišljen tako da se zainteresirani mogu pridružiti jahačima na bilo kojem dijelu puta.

Izvor fotografije: TZ KZŽ: autor fotografije MARKO MIHIN

 

Skupinu čine pet konja, četiri jahača te dva vozača i snimatelja. Jahači su Peter van der Gugten (voditelj projekta), Zsolt Szabo (zadužen za konje i hranu), David Wewetzer (odnosi s javnošću i sigurnost), Tina Boche (medicinska pomoć) te vozači i snimatelji Mark Wallis i Samuel Devereux.

 

 

Projekt se odvija pod pokroviteljstvom njemačkog Udruženja rekreativnih jahača i vozača („Vereinigung der Freizeitreiter und – fahrerin Deutschland“, VFD). Cilj projekta je skrenuti pažnju na slobodno i odgovorno jahanje te vožnju u prirodi u suglasju s Rekenskom poveljom koja promiče očuvanje kulture jahanja i vožnje, zaštitu prirode, putovanje bez prepreka te održivi turizam koji pridonosi razvoju ruralnih područja.

Projekt je inspiriran pothvatom Aiméa Tschiffelyja, Švicarca koji je od 1925. do 1928. godine na svoja dva konja prešao put od Buenos Airesa do Washingtona dug oko 16.000 km i time stekao status nacionalnog heroja u Argentini.

Više informacija o projektu naći ćete na stranicama: www.theathenskasselride.eu

U sklopu projekta jahači će u dva dana jahati Konjičkom stazom Krapinsko-zagorske županije www.zagorjeride.com.hr te posjetiti Ranch Chivas u Željeznici, Lujčekovu hižu na Ivanščici, OPG Đakula u Budinščini, Bluesun Hotel Kaj Salve Regina i Mariju Bistricu, Ranch Zara u Donjoj Stubici te Agroturizam Kos u Svetom Križu Začretje.

Susret s novinarima predviđen je u ponedjeljak, 05.06.2017., podno Kalvarije u Mariji Bistrici od 14:30 sati do 15:00 sati.

Navedeno studijsko putovanje, ima za cilj promociju i razvoj konjičkog turizma destinacije Zagorje – Bajka na dlanu, kojeg projektom “Zagorje Ride”, Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije, razvija u destinaciji. Konjički turizam, kao jedan od selektivnih oblika turizma, svakako doprinosi povećanju kvalitete uvjeta boravka turista, kreira nove atrakcije te je jedna nova, dodana vrijednost stvaranja doživljaja u destinaciji.

VIŠE NA: http://www.visitzagorje.hr/post/jahaci-na-putu-od-atene-do-kassela-u-krapinsko-zagorskoj-zupaniji

 

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *