Istra ostvarila povijesno rekordan lipanj

autor fotografije Jasenka Haleuš

Turistička zajednica Istarske županije s posebnim ponosom objavljuje da će Istra u mjesecu lipnju po prvi puta ostvariti više od 4 milijuna noćenja. Prisjetimo se, lani je Istra kao  regija u tom mjesecu realizirala 3 milijuna noćenja, tako da će ovogodišnji rezultat lipnja biti gotovo 37 posto jači, što u konkretnim brojkama znači više od milijun noćenja samo za mjesec lipanj.

Sa takvim brojkama pred i posezona izgledaju puno bolje i nakon dugi niz godina sustavnog rada, odlične suradnje privatnog i javnog sektora, zajedničkog rada svih nosioca razvoja na pripremi turističke sezone te konstantnog poboljšanja uvjeta boravka naših gostiju, očigledno nam se vraća uloženi trud.

Istra time dokazuje da je  dobro posložena i organizirana turistička destinacija, a veliku ulogu u cijeloj priči ima privatni sektor koji je osmislio vrlo kvalitetnu ponudu sa pogođenom mjerom cijena te znatno investirao u podizanju razine kvalitete smještaja kao i u organizaciji velikih TOP evenata poput: Swatch Beach Volleyball Major Seriesa, Open Air Festivala, Beach Pola u Rovinju, Sea Star Festivala u Umagu, Rise Up Festivala u Poreču i sl., koji u pred i posezoni postaju motiv dolaska brojnih gostiju.

 

IZVOR http://www.istra.hr/hr/pr/priopcenja/841-ch-0?&l_over=1

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *