Osnovan Klaster zdravstvenog turizma KZŽ – Zagorje, zdravlje na dlanu

U Krapinskim Toplicama u hotelu Villa Magdalena održana je osnivačka skupština Klastera zdravstvenog turizma Krapinsko-zagorske županije – Zagorje, zdravlje na dlanu.

 

Inicijativu o osnivanju Klastera pokrenula je Krapinsko-zagorska županija, s idejom okupljanja relevantnih dionika iz redova medicinskog, turističkog i obrazovnog područja te pratećih usluga radi stvaranja prepoznatljivog i konkurentnog zdravstveno-turističkog proizvoda, istaknuo je nakon osnivačke skupštine župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. „U Klaster smo okupili sve najznačajnije dionike zdravstvenog turizma i turizma općenito na području Krapinsko-zagorske županije, i želim izraziti zadovoljstvo što su se svi odazvali našoj inicijativi, da imamo svoj Klaster zdravstvenog turizma – Zagorje, zdravlje na dlanu. Nakon donošenja Strategije razvoja KZŽ do 2020 godine i Masterplana turizma KZŽ do 2025. godine, ovo je zapravo bio logičan slijed događaja. Mi želimo biti lideri zdravstvenog turizma, a zbog prednosti koje imamo, to možemo i ostvariti; prije svega zahvaljujući kvalitetnom i stručnom kadru, dugogodišnjoj tradiciji, ali i dobrom investicijskom ciklusu u zdravstvu koji se kod nas u Zagorju događa u posljednje tri godine. Ključ je otvoriti financijsku omotnicu za zdravstveni turizam. Mi već imamo spremne projekte i ponovno ćemo biti među prvima koji će biti u poziciji da povlače europska sredstva“, rekao je župan Kolar te dodao  da nije slučajnost što je osnivačka skupština Klastera zdravstvenog turizma održana u Krapinskim Toplicama, koje su među top 3 destinacije zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj.

Za predsjednika Klastera je odabran ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak

Jednoglasnom odlukom članova Klastera, za predsjednika je odabran ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak, koji se također slaže da Krapinsko – zagorska županija ima velik potencijal kad je riječ o zdravstvenom turizmu.“Svjesni smo da je zdravstveni turizam najbrže rastuća grana i da se moramo zajednički profilirati na međunarodnom tržištu. Ciljevi će nam stoga biti zajednički marketinški pristup i potvrda kvalitete naših usluga kroz  certificiranje. U svakom slučaju, optimistični smo i vjerujemo da će udio prihoda o zdravstvenog turizma u našoj županiji samo rasti.  Mi smo već sad vrlo konkurentni, samim time što imamo stručan i kvalitetan kadar, ali i dobru opremu koja prati sva tehnološka zbivanja u zapadnoj Europi. Ono na što se moramo koncentrirati  još više je podizanje kvalitete smještaja, odnosno otvaranje više apartmana sa četiri i pet zvjezdica, poput onih u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama, koji kvalitetom mogu zadovoljiti i najprobirljivijeg europskog pacijenta“, rekao je dr. Gredičak. Osnivačkoj skupštini Klastera zdravstvenog turizma nazočila je  i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek. Klaster broji 22 člana.

Izvor teksta i slika :

www.kzz.hr

 

Moglo bi vas zanimati

Zahvale jeseni u Klanjcu 2019.

Klanjec Od 4. do 6. listopada Ako volite Zagorje u jesen, dobro društvo, opuštenu atmosferu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *