„Tak se negda pri nami delale” – “Gotali” Gotalovec 28.7.2017. – 30.7.2017.

 

Mjesto održavanja: Gotalovec –Topličica

Tradicionalna 11. po redu manifestacija sklop je trodnevnih događanja uz prikaz starih običaja i zanata, sportskih natjecanja, kulturno-umjetničkih programa i zabave. Prezentacija je to bogate baštine ovog kraja i prenošenje tradicije na mladi naraštaj.

Udruga za očuvanje prirodnih i tradicijskih vrijednosti i ”GOTALI”  već tradicionalno organizira manifestaciju  „TAK SE NEGDA PRI NAMI DELALE“  koja će se održati u Gotalovcu i Topličici od 28. do 30. srpnja!

U sva tri dana održavanja uživajte u dobroj glazbi, kulturi i sportu.  Petak, 28.07.2017.  rezerviran je  za zabavu pod šatorom uz „Zagorske mušketire“, a subota od 14 sati za natjecanja u starim sportovima ( bacanje škornja z ramena, potezanje štrika prek poteka, skakanje u vrećama i dr. ) i malonogometni turnir u Topličici te odličnu feštu u šatoru  uz „Domino band“.

U nedjelju od 14 sati u Topličici  ne propustite prikaz starih zanata i običaja,  dječje radionice uz domaćina i njegove goste te 8. Prigorsko-zagorski sejem. Nakon prikaza starih zanata koji su se „baš tak negda delali“ selimo se u šator gdje će u 18 sati početi  kulturno-umjetnički programi uz nastup  KUD-ova iz Slovenije, Baranje, Podravine i Slavonije , zborova iz naše i susjedne općine, ministra humora Žuge i naših najmlađih Gotala.  Nakon programa, zabavljati će vas grupa Fiškali.

Čuvajmo naše običaje – dojdite i ovo leto vu naš kraj i najte se sramiti – poruka je Gotala !!!

„Tak se negda pri nami delale” – “Gotali” Gotalovec


KADA

28.7.2017. – 30.7.2017.

GDJE

Budinščina

Izvor teksta i slika:

www.visitzagorje.hr

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *