OKUSI PODRAVINE I OKUSI PRIGORJA

OKUSI PODRAVINE I OKUSI PRIGORJA

Polazeći od spoznaje da je gastronomija važan dio identiteta pojedinog kraja, ali i ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije je s tvrtkom DMK Vall 042 iz Varaždina, krenula u provedbu projekta Okusi hrvatske tradicije.

Da bi ugostiteljski objekt dobio standard Okusi, mora ispuniti određene kriterije utvrđene Pravilnikom. Između ostalog mora  imati u ponudi tijekom cijele godine najmanje 4 tradicijska jela s popisa gastronomske baštine, oblikovano u minimalno dva sezonska jelovnika, te najmanje 6 lokalnih pića, od čega 4 etikete vina.

 

 

Projekt u Koprivničko-križevačkoj županiji realiziran je pod nazivom Okusi Podravine i Okusi Prigorja, a uvjete je ispunilo osam ugostiteljskih objekata: Podravska klet, Pivnica Kraluš i Restoran Klas iz Koprivnice, Restoran i pivnica Stari grad i Restoran Đurđevečka iža Hotela Picok iz Đurđevca, Sunčano selo Jagnjedovec te Lovačka kuća Sokolovac i Gradska kavana Križevci.  

U restoranu Štagelj nedaleko od Koprivnice,  župan Darko Koren, direktor TU TZ Zdravko Mihevc i predstavnik DMK Vall 042   predstavnicima navedenih ugostiteljskih objekata uručili su standarde Okusi Podravine i Okusi Prigorja, čestitavši im na trudu te na sudjelovanju u kreiranju turističke ponude Županije. O značaju projekta osim župana Korena, direktora Mihevca i predstavnika DMK Vall 042 Borisa Šimenca, govorili su i direktor Podravkinog ugostiteljstva Branko Takač te predsjednik Klastera vinara Đurđevac Marijan Matočec. Nakon svečanosti uručenja standard Okusi, gosti su degustirati delicije navedenih ugostiteljskih objekata, a uz jela ponuđena su vina članova Klastera vinara.

Moglo bi vas zanimati

Premašen turistički promet ostvaren u cijeloj prošloj godini!

Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *