U Gotalovcu 11. put održana manifestacija Tak se negda pri nami delale 2017

Udruga Gotali je već 11. put zajedno sa nizom prijateljskih udruga u Gotalovcu pripremila brojne sadržaje. Subota je bila rezervirana za sportska događanja – natjecanja u starim igrama i turnir u nogometu. U nedjelju je uslijedio glavni događaj na kojem je mnoštvo posjetitelja moglo vidjeti mlatitvu, pralje na potoku, meljenje kuruze, peglanje na žar, piljariju, našivavanje, izradu cijeća od krep papira te kuhanje i pečenje tradicionalnih zagorskih jela. Gosti su mogli i isprobati neke poslove te na vlastitom iskustvu naučiti kako je izgledao svakodnevni život naših baka i djedova. Ove je godine u sklopu manifestacije održan i 8. Prigorsko-zagorski sejem.

 

 

Župan Željko Kolar je nakon obilaska sudionika manfiestacije istaknuo: Gotali su puno više od same udruge, puno više i šire od Općine Budinšćina i same Krapinsko-zagorske županije. Gotali su izuzetno bitni za promociju Zagorja – bajke na dlanu, te su brojne naše manifestacije zapravo nezamislive bez njihovog sudjelovanja“ – rekao je župan Kolar uz zahvalu i čestitke organizatorima.

 

U večernjem kulturno-umjetničkom programu nastupili su uz domaćine nastupili i njihovi gosti i okolnih zagorskih mjesta te Slovenije, Slavonije, Branje i Podravine. Sve prisutne na početku programa su, uz župana Željka Kolara, pozdravili i izaslanik ministra poljoprivrede i ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, načelnik Budinšćine Radovan Hercigonja te predsjednica udruge Gotali Ines Kuna Lihtar. Događanju je nazočio  i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Anđelko Stričak te zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek.

Video:

Izvor Teksta i slika:

http://www.kzz.hr/tak-se-negda-pri-nami-delale-2017

 

Moglo bi vas zanimati

Najveća Fišijada

7. rujna 2019. Beli Manastir Grad Beli Manastir u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *