25-28.7.2017 100% Zagorsko – Rijeka 2017

100% ZAGORSKO je manifestacija prodajno-izložbenog karaktera na kojoj će biti izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode Zagorja predstavljat će 49 izlagača – poljoprivredni proizvođači, obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli te restorani i kulturne ustanove.

Ulice Rijeke ispunit će zvuci i mirisi zagorske tradicije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće,  rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca i umanjeni prikaz špilje Hušnjakovo (fotografiranje, animacija djece i odraslih), prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te bogat kulturno-umjetnički program. Ovogodišnja je novost susret kulturnih djelatnika Krapinsko-zagorske županije i Grada Rijeke – Europske prijestolnice kulture 2020. Trajanje manifestacije 100% Zagorsko u Rijeci: u petak, 25. kolovoza od 08,00 do 22,00 sata, a u  subotu, 26. kolovoza od 08,00 do 20,00 sati.

ORGANIZATORI: Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije

MEDIJSKI POKROVITELJI: Radio Rijeka, Radio Korzo, Novi list, Radio Kaj, Zagorski List, Oblizeki, Gastronomika.hr, Naturala.hr i Gastro.hr.

PARTNERI: Grad Rijeka i Muzeji Hrvatskog zagorja.

100% Zagorsko – Rijeka


KADA

25.8.2017. – 26.8.2017.

WEB

Izvor:

www.kzz.hr ; www.visitzagorje.hr

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *