Oko 80 konjskih zaprega i 200 konjanika na 15. Vozočašću u Mariju Bistricu

Oko 80 konjskih zaprega i 200 konjanika sudjelovalo je na 15. hodočašću konjskih zaprega u Mariju Bistricu koje je održano u nedjelju, 20. kolovoza 2017. godine.

 

Kolona jahača i konjskih zaprega krenula je iz Zlatar Bistrice u Mariju Bistricu gdje ih je dočekalo okupljeno mnoštvo. Župan Željko Kolar je prije samog polaska u Mariju Bistricu zahvalio svim sudionicima koji su i ove godine došli iz svih krajeva Hrvatske i nekoliko drugih zemalja. „Ovako se čuva jedna bogata tradicija – Županijska udruga uzgajivača konja Krapina već 15. godinu za redom organizira ovo vozočašće. To su sve ljudi koji obožavaju konje te ljubav prema konjogojstvu prenose i na nove naraštaje“  – istaknuo je župan Kolar.

 

Župan Željko Kolar se u Mariju Bistricu dovezao u kočiji predsjednika Županijske udruge uzgajivača konja Krapina Mirka Majseca, a u njegovom su društvu bili i državna tajnica Ministarstva poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnik Žarko Tušek i načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić. Hodočašće je organizirala Županijska udruga uzgajivača konja Krapina uz podršku središnjeg Saveza uzgajivača konja hrvatskog hladnokrvnjaka i konja posavca

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *