22.10.2017. Ill.Cup RUDOLF PEREŠIN/ IVANIĆ-GRAD

Karate klub KIK Kloštar Ivanić i Križ 22.listopada organizira III Cup „Rudolfa Perešina“.

Mladi karatisti KK“KIK“ Kloštra Ivanića i Križa   svojim izuzetnim uspjesima u nepunih osam  godina rada  privukli su pažnju ne samo hrvatske nego i europske karate obitelji ,  osvajanjem niza odličja  na prvenstvima  Hrvatske, Balkana i  Europe.

Članovi kluba u zajednici u kojoj djeluju i žive nastoje  promicati i prenositi  prednosti  bavljenja sportom,  među kojima je  prisjećanje i obilježavanje lika i djela našega viteza proizašlog iz Domovisnkog rata, pilota Rudolfa Perešina.

25.10.1991. godine  Perešin je odlučio  MiG-om napustiti JNA i uključiti se u obranu svoje domovine Hrvatske. Tim svojim domoljubnim činom nanio je težak moralni i politički udarac agresorskoj vojsci i njezinu zrakoplovstvu, a građanima Hrvatske neizmjeran ponos, prkos i rast nacionalnog naboja i svijesti u najkritičnijim danima Domovinskog rata.

Organizacijom turnira Ill.Cup RUDOLF PEREŠIN“ 22.10.2017. godine daju svoj skroman doprinos očuvanju i  prenošenju na naše najmlađe  herojsko djelo našega Rudia.

 

 

Moglo bi vas zanimati

159 191 dolazak Na području Krapinsko-zagorske županije i 348 694 noćenja. U odnosu na 2017. godinu to je 17 398 dolazaka više i 24 143 noćenja više.

PREDSTAVLJENI TURISTIČKI REZULTATI KZŽ ZA  2018. Rezultate su predstavili župan KZŽ Željko Kolar i voditeljica Ureda županijske …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *