USPJEŠNO ODRŽANA PREZENTACIJA SLAVONIJE U MÜNCHENU

Autor fotografije: Jasenka Haleuš

 

Predstavništvo HTZ-a u Njemačkoj i županijske turističke zajednice s područja Slavonije organizirali su prezentaciju za medije i turoperatore, a koja se održala u obnovljenom međunarodnom Presse Clubu u samom centru Münchena. Cilj prezentacije Slavonije bio je promicanje turističke ponude i daljnje poticanje turoperatora da uvrste ovu tursitičku regiju u svoje programe što je ujedno i jedan od strateških marketinških ciljeva ukupnog hrvatskog turizma.

Prezentacija je obuhvaćala bogatstvo kulturne baštine pa su sudionici tako upoznati s Đakovačkom katedralom, ergelom Lipicanera, tvrđama u Osijeku i Slavonskom Brodu, dvorcima u Vukovaru, Kutjevu i Našicama te s muzejom vučedolske kulture. Spomenut je i Kopački rit s bogatim staništem ptica, a govorilo se i o UNESCO-voj svjetskoj baštini – Bećarac i Geopark Papuk. Prezentirana je i mogućnost plovidbe turističkim brodovima po Dunavu.

Prisutnima je napomenuta i mogućnost dolaska zrakoplovom iz Njemačke izravno na zračnu luku Osijek. Trenutno se za Osijek može letjeti s Eurowingsom iz Stuttgarta. Sudionici manifestacije, njih ukupno 30-tak, imali su priliku degustirati raznovrsne slavonske gastronomske delicije iz raznih OPG-ova i vrhunska slavonska vina te izravno razgovarati i stvoriti osobni kontakt s predstavnicima Slavonije koji su bili u Münchenu. Enogastronomsku ponudu predstavili su šokci u izvornoj muškoj narodnoj nošnji te time prenijeli dio ugođaja brojnih tradicijskih manifestacija Slavonije.

izvor http://www.htz.hr/hr-HR/press/objave-za-medije/uspjesno-odrzana-prezentacija-slavonije-u-munchenu

Moglo bi vas zanimati

Ljetno kinu u Daruvaru

Turistička zajednica Daruvar – Papuk, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Daruvarom, i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *