ZAGREB OBRANIO TITULU NAJBOLJE BOŽIĆNE DESTINACIJE!

Autor fotografije: Zoran Ožetski

ZAGREB OBRANIO TITULU NAJBOLJE BOŽIĆNE DESTINACIJE!

Zagreb je prema izboru glasača portala European Best Destinations po treći put proglašen najboljom destinacijom za božićne blagdane u Europi. Time je hrvatska prijestolnica u konkurenciji od 20 gradova obranila titulu koju će nositi i za 2018. godinu te ujedno postala jedini grad koji titulu najbolje božićne destinacije nosi tri godine zaredom. U izboru za najbolju božićnu destinaciju 2018. godine na portalu European Best Destinations sudjelovalo je 200.596 osoba iz 131 zemlje, a svoj glas među kandidiranim gradovima Zagrebu je dalo 38.830 glasača. Drugoplasirani Colmar je dobio ukupno 24.625 glasova, dok je trećeplasirani Beč sakupio 16.354 glasova. Iskrene čestitke gradu Zagrebu uputio je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

„Riječ je o priznanju i nagradi koja potvrđuje da hrvatske destinacije itekako mogu ponuditi cjelogodišnje turističke proizvode i programe. Ovaj uspjeh Adventa u Zagrebu zasigurno pomaže i u generalnoj promociji Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije, što je ujedno i jedan od strateških ciljeva hrvatskog turizma. Upravo smo zbog toga Advent u Zagrebu podržali kroz program Potpore događanjima s 300 tisuća kuna, a brojne aktivnosti smo provodili i na društvenim mrežama u sklopu čega smo također ostvarili odlične rezultate. Naime, na društvenoj mreži Instagram smo prvog dana Adventa uživo prenosili događanja s različitih lokacija te smo tom prilikom po prvi put ostvarili doseg od milijun ljudi. To je doista impresivan rezultat, posebice kada se uzme u obzir činjenica da je riječ o organskom dosegu postignutom tijekom jedne večeri“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako Advent u Zagrebu svima može poslužiti kao dobar primjer kreiranja turističke ponude u zimskom dijelu godine.

Gledano po pojedinim državama, Zagreb je bio destinacija broj jedan za Amerikance, Kanađane, Ruse, Grke i Australce, dok je Britancima, Nijemcima i Austrijancima bio na drugom mjestu, odmah iza vlastitih gradova na listi. Ovaj laskavi naslov Zagreba kao najbolje europske božićne destinacije, osim raznovrsnog programa, potvrđuju i visoke stope rasta u dolascima i noćenjima gostiju. Tako je u prvih 9 dana Adventa zabilježeno 37.685 dolazaka gostiju, što je 28 posto više u odnosu na isto razdoblje prošlogodišnjeg Adventa, a ostvareno je 68.480 noćenja, što također predstavlja rast od 23 posto. Od toga su domaći gosti ostvarili 20.158 noćenja (rast od 22 posto), dok je stranih noćenja registrirano 48.322 (rast od 24 posto). Osim gostiju iz Hrvatske, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i SAD-a.

izvor teksta:https://www.htz.hr/hr-HR/press/objave-za-medije/zagreb-obranio-titulu-najbolje-bozicne-destinacije-0

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *