Do 22.02.2018. Karlovac/Izložba “U potrazi za izgubljenim vremenom”

 

“U potrazi za izgubljenim vremenom”

Izložba “U potrazi za izgubljenim vremenom” do 22. veljače 2018. godine u Gradskom muzeju Karlovac.

            Povodom proslav Dana Gradskog muzeja Karlovac, u istome je 18. posinca 2017. godine otvorena izložba pod nazivom “U potrazi za izgubljenim vremenom”.

 

 

Posjetom i razgledom ove izložbe koja je postavljena u Izložbenom prostoru Gradskog muzeja Karlovac sve do 20. veljače 2018. godine možete saznati vrlo mnogo o najdaljoj prošlosti, početku vremena, nastanku svemira, postanku prvih čestica te fizikalno-kemijsko-biološkoj evoluciji sunčevog sutava, zemlje i života na njoj. 

 

 

 

 

Gdje je god to moguće primijeniti evolucija se gleda s perspektive prostora šire karlovačke okolice te je i sama povjest ovih prostora sagledana sa više aspekata kao što su primjerice fizikalno-kemijski procesi koji omogućavaju život, biološka evolucija života, geološko-petrografski procesi koji oblikuju ove prostore te atmosferski i klimatski procesi.

Izložba naime potiče i promiče ono što nam u životu danas nedostaje, a to su jednostavnost, sloboda misli, neutaživa znatiželja, kreativnost, sloboda ekperimntiranja i činjenica da su pogreške zapravo vrlo dobra stvar.

Autori izložbe su Luka Čorak, kustos biolog GMK, dr.sc. Goran Jakšić, fizičar i ihtiolog te viši stručni suadnik iz Aquatike, Ivana Francišković, spisateljica, dramaturginjai djelatnica udruge Eko Pan  te geooginja i samostalna autorica Marina Trpčić.

izvor:https://www.karlovac-touristinfo.hr/hr/info/izlozba-u-potrazi-za-izgubljenim-vremenom

Moglo bi vas zanimati

Ljetno kinu u Daruvaru

Turistička zajednica Daruvar – Papuk, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Daruvarom, i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *