23.03.-01.05. Proljeće u Pregradi

23.03.-01.05. Proljeće u Pregradi

Brojna kulturna, zabavna i sportska događanja očekuju vas i ovog Proljeća u Pregradi, programa koji će se odvijati od 23. ožujka do 1. svibnja.

Neizostavni dio proljetnog programa je i manifestacija Kostelska uskrsna pištola, koja će započeti u Velikom tjednu, i to 28. ožujka druženjem starih streljača u prostorijama Keglevićeve straže u Kostelu.

Na Veliku subotu, nakon mimohoda kroz Krapinu i prijavka krapinsko-zagorskom županu Željku Kolaru, koje će se zbivati u jutarnjim satima, manifestacija će se svečano otvoriti na zidinama Kostelgrada u 14 sati, kao i prošle godine.

Na sam Uskrs treba ustati ranom zorom i nikako ne propustiti „Jutarnjicu“ u 6 sati, a pucnjeve iz kubura možete također vidjeti i čuti i na Vinagori, u Pregradi ispred Zagorske katedrale te u Plemenšćini.

U 16 sati u Kostelu slavit će se misa Večernica uz centralni događaj streljanja iz pištola kuburaša iz okolnih mjesta i gostiju iz Dubrovnika, Bakra, Osijeka, Svete Nedjelje, Turopolja i Počasno-zaštitne bojne RH te pratnju Limene glazbe Pregrada.Na Uskrsni ponedjeljak manifestacija se nakratko seli iz Kostela na Vinagoru, na zavjetno hodočašće Majci Božjoj Vinagorskoj, gdje se ove godine priprema cjelodnevno druženje na jednom od najljepših zagorskih vidikovaca.

U petak 6. travnja, na Trgu Gospe Kunagorske otvara se i Šator dobre zabave gdje su u petak za dobru i veselu atmosferu zaduženi Boss Band i Gazde, u subotu Barabe, dok u nedjelju nastupaju Optimisti Zagorja. Također, u subotu se na Kunagori održava natjecanje u pripremi kotlovine, a na sportskom centru kod OŠ Janka Leskovara odvijat će se sportski susreti.

Dan Grada na Bijelu nedjelju tradicionalno će započeti svetom misom, poslije koje slijedi mimohod povijesnih postrojbi i branitelja ulicama grada te prijavak gradonačelniku. Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, priprema se druženje s građanstvom na Trgu Gospe Kunagorske. Nakon prijepodnevnih događanja u Gradu, postrojbe i njihov domaćin “Povijesna postrojba Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel” odlaze do kapele Sv. Štefana u Bregima Kostelskim gdje se zatvara manifestacija „Kostelska Uskrsna pištola“ svečanim programom i streljanjem iz pištola. Okupljanje kreće u 15 sati uz Desinićke mažoretkinje i limenu glazbu Vetropack-Straža.

 

 

 

IZVOR: Službena stranica grada Pregrade

više na :https://www.pregrada.hr/novosti/i-ove-godine-bogat-program-prolje%C4%87a-u-pregradi

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *