Autor fotografije Jasenka Haleuš

Rovinj među 5 europskih city-break destinacija

Rovinj među 5 europskih city-break destinacija

Le Monde, jedan od najčitanijih francuskih dnevnika, uvrstio je Rovinj u svoj izbor pet ideja za city-break putovanja.

Autor fotografije Jasenka Haleuš

Le Monde je listu poželjnih europskih destinacija za kratka putovanja objavio proteklog vikenda, a članak potpisuje poznati francuski novinar u domeni turizma, François Bostnavaron. Rovinj opisuje kao biser Istre, šarmantnu ribarsku luku u venecijskom stilu, s uskim uličicama, starinskim kućama i baroknim palačama pastelnih boja… Užitak za oko!

Autor spominje i prozirne vode Jadrana, poziva na obilazak galerija u starom gradu i lučice u kojoj vrijedi pogledati povratak ribarskih brodica, a za posjet preporučuje svibanj, lipanj i rujan.

Uz Rovinj, kojeg nazivaju i hrvatskom Venecijom, na listi europskih destinacija za svačiji džep mjesto su pronašli i jedan od najljepših poljskih gradova Gdanks, Nerja kao najautentičniji dio Coste del Sol, Riga sa svojim širokim avenijma i impozantnim građevinama te drugi po veličini sicilijanski grad, iznimne baštine, Catania podno Etne.

 

Izvor Press TZ Istra

Moglo bi vas zanimati

159 191 dolazak Na području Krapinsko-zagorske županije i 348 694 noćenja. U odnosu na 2017. godinu to je 17 398 dolazaka više i 24 143 noćenja više.

PREDSTAVLJENI TURISTIČKI REZULTATI KZŽ ZA  2018. Rezultate su predstavili župan KZŽ Željko Kolar i voditeljica Ureda županijske …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *