30. lipnja. Predstavljanje Panove staze u Kamačniku

Foto: Press

Predstavljanje Panove staze u Kamačniku

Foto: Press

 

U subotu, 30. lipnja u Značajnom krajobrazu Kamačnik kraj Vrbovskog bit će predstavljena Panova staza.

Riječ je o jedinstvenoj glazbenoj stazi u Hrvatskoj. S ciljem obogaćivanja turističkih sadržaja u zaštićenom području Kamačnika osmišljeno je i Staza, nazvana po bogu iz grčke mitologije koji se smatra zaštitnikom prirode, zajednički je projekt Javne ustanove Priroda, Grada Vrbovskog i Turističke zajednice grada Vrbovskog.postavljeno pet posebnih glazbala. Novu akustiku prostoru sada daju gong, potočna orgulja, medina marimba, jelenov rog i puhova zvona.

 

 

Staza, nazvana po bogu iz grčke mitologije koji se smatra zaštitnikom prirode, zajednički je projekt Javne ustanove Priroda, Grada Vrbovskog i Turističke zajednice grada Vrbovskog.

 

 

Prigodni program počinje u 10 sati.

U sklopu njega nastupit će veterani Folklornog ansambla Zagreb – Markovac, Šime Strikoman snimit će milenijsku fotografiju, a bit će organiziran i vođeni obilazak Panove staze uz djelatnike Javne ustanove Priroda te Zorana Gojmerca iz Tradicijskog obrta Gojmerac koji je izradio instrumente.

 

 

Fotografske se ekipe u 11.30 sati mogu uključiti u Foto kotlić, natjecanje u kuhanju kotlića.

Kanjon Kamačnik područje je bogato biološkom raznolikošću, a pristupačno zaljubljenicima u prirodu svih dobi. Naime, potok prati šetnica relativno blagog uspona pa je Kamačnik idealno izletište kako obiteljima s djecom, tako i skupinama umirovljenika.

Dodatna prednost Značajnog krajobraza Kamačnik je njegov smještaj. Nalazi se u blizini Vrbovskog koji je udaljen svega 50 minuta vožnje autocestom od Zagreba te 30 minuta vožnje od Rijeke.

Moglo bi vas zanimati

15. Međunarodna smotra folklora

Beli Manastir, 27. rujna 2019. 15. Međunarodna smotra folklora 27. rujna s početkom u 19:00h, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *