7.7.2018. Kumrovec. Štruklijada

Autor fotografije; Jasenka Haleuš/hrana

7.7.2018. Kumrovec. Štruklijada

Štruklijada – izbor najboljih zagorski štrukli i kulinarski show – održat će se u subotu, 07. 07. 2018. godine od 13:00h u Muzeju Staro selo u Kumrovcu.

Ova jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog jela čija je priprema i umijeće pripreme upisano u Registar nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske, ove se godine održava po deseti put.

Autor fotografije; Jasenka Haleuš/hrana

 

Degustacije, nagradne igre, muzejsko-edukativne radionice, prikaz starih zanata, raznolik kulturno zabavni program – nastupi kulturno-umjetničkih društava, tamburaša i solista čeka vas u Kumrovcu!

 

Natjecanje u pripremanju zagorskih štrukli ove će godine biti kulinarski show – “troboj” u kojem će učenici Srednje škole Zabok, babice iz susjedne nam Slovenije i zagorske babice odmjeriti snage. Natjecanje se odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima, koji će ujedno imati priliku uživati u štruklima, ali i vidjeti sam način pripreme.

 

 

 

I ove godine, tijekom dva tjedna promotivne akcije, odnosno od 30. 06. do 14. 07. 2018., posjetitelji će u restoranima i agroturizmima diljem Zagorja moći probati Zagorske štrukle po promotivnoj cijeni, odnosno na 50% popusta. Popis objekata koji sudjeluju u promotivnoj akciji možete vidjeti ovdje.

 

 

Autor fotografije; Jasenka Haleuš/hrana

 

Organizatori ovogodišnje Štruklijade su Zagorska razvojna agencija i Krapinsko-zagorska županija, uz podršku Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i Muzeja Hrvatskog zagorja te Općine Kumrovec. Projekt podržavaju i sufinanciraju i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina te Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije.

Ovogodišnja Štruklijada organizira se u okviru provedbe projekta “Uživam tradicijo” koji je odobren u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska te se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

 

 

Sa željom zaštite zagorskih štrukli i njihovoj pripremi prema tradicionalnoj recepturi i načinu pripremanja, Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija 2009. godine pokrenule su manifestaciju Štruklijada, manifestaciju kojoj je glavni cilj promocija i zaštita zagorskih štrukli. Rezultat prvih konzultacija, ali i dokaz ozbiljnosti Županije vezan za zaštitu zagorskih štrukli jest i zaštita naziva manifestacije 2011. godine verbalnim žigom.

Moglo bi vas zanimati

27.10.2018. Smotra istarskih rakija

27.10.2018. Smotra istarskih rakija Hum   18. smotra Najveći broj proizvođača rakije na tradicionalan način …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *