„Branje grojzdja“, Pregrada, 22.09.-30.09.

„Branje grojzdja“ 

22.09.-30.09.

Autor fotografije; Jasenka Haleuš

Posljednjeg tjedna u rujnu u gradu Pregradi tradicionalno se održava manifestacija „Branje grojzdja“, posvećena grožđu i njegovoj preradi. Ove godine manifestacija bilježi svoju 48. obljetnicu. „Branje grojzdja“ trajat će od 22. do 30. rujna 2018., a kroz devet dana ponudit će različita događanja među kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Kao i svake godine, u zabavnom dijelu programa, manifestacija donosi nekoliko koncerata. Sve počinje u četvrtak, 27. rujna ispred Gradske knjižnice koncertom Crnog ribara i cabaretom slovenskog kantautora Zorana Predina, koji će izvesti posebni glumačko-glazbeni program prepun glazbe, duhovitih komentara i anegdota. Petak, 28. rujna rezerviran je za festival  popularne, tradicijske i etno glazbe „Vinske popevke i napitnice“ koji organizira Kulturno-umjetničko društvo Pregrada, a nakon festivala zabava se nastavlja uz poznati međimurski etno sastav Žiga i Bandisti. Veliki koncert na Trgu Gospe Kunagorske u subotu 29. rujna održat će Učiteljice, koje će vas zabavljati svojim hitovima „Luda kuća“, „Dunav“, „Kapetane hvala“ i „Noći u Brazilu“.

 

 

Autor fotografije; Jasenka Haleuš

 

 

IZVOR:https://www.pregrada.hr/

Više na:https://www.pregrada.hr/novosti/ovogodi%C5%A1nje-%E2%80%9Ebranje-grojzdja%E2%80%9C-otvara-se-na-vinagori-u-zabavnom-dijelu-programa-nastupaju

 

Moglo bi vas zanimati

Za božićne i novogodišnje praznike očekuje se oko 4 posto više gostiju

Prema rezultatima ankete koju je Hrvatska turistička zajednica provela u suradnji sa sustavom turističkih zajednica, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *