Festival Tarda, Darda,17. i 18. 08.

Festival Tarda

Općina Darda, 17. i 18. 08.

Festival Tarda dvodnevni je festival glazbe, ruha i hrane koji se tematski veže na razdoblje 16.st. – na stoljeće vladavine Sulejmana Veličanstvenog, a i ove će se godine održati 17. i 18. kolovoza 2018. godine na prostoru perivoja Dvorca Esterhazy u Dardi.

Mitovi, bajke i legende, ali i činjenične priče dale su podlogu za koncept festivala koji je osmišljen da zabavi, educira, napoji i raspleše svakog posjetitelja. Ovaj povijesni festival je prošle godine privukao rijeku ljudi, a iz Udruge Đola, koja je organizator, poručuju da istu bujicu očekuju i ove godine, jer program je kažu još bolji.

Na festivalu vas očekuje Bujrum sajam proizvoda OPG-ova Baranje, suvenira i rukotvorina, vina malih vinarija, ali i antikviteta. Ponuda iz turske kuhinje neće vas ostavit gladnima, a merak zone tu su da se u njima odmorite i opustite. Dok njegujete nepce promatrajte vaše najmlađe koji se zabavljaju dok sjeckaju i rezbare turski most ili neki drugi turski motiv na jednoj od desetak kreativnih radionica koje će se održavati oba dana, a možete im se i pridružiti u filcanju vune ili osvajanju tvrđave katapultima.

Ne preskočite ni edukativne radionice koje će se održati u turskom šatoru, a pogledajte i izložbe fotografija koje će biti postavljene duž perivoja. Provozajte se kočijom i čamcima, osvježite se u Gazda Lukinoj krčmi, pogledajte predstavu i skečeve osmišljene po storytelling i living history modelima, a u predvečerje oba dana uživajte u sevdahu i drugim evergreen pjesmama. Večernji dio prvoga dana rezerviran je za Still bend, a subotnje veče uljepšat će vam Rundek Cargo Trio.

.

IZVOR: http://lag-baranja.hr/

Više na: http://lag-baranja.hr/lag/item/662-bogat-program-festivala-tarda

 

Moglo bi vas zanimati

Proljetni Bjelovarski sajam

Datum održavanja: Sajamski prostor Gudovac, Bjelovar, 01.-03.04. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam tradicionalno se održava krajem ožujka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *