autor fotografije;Jasenka Haleuš

16. Vozočašće u Mariji Bistrici

16. Vozočašće u Mariji Bistrici

Autor fotografije : Jasenka Haleuš

Oko 100 konjskih zaprega i 300 konjanika sudjelovalo je na 16. hodočašću konjskih zaprega u Mariju Bistricu koje je održano u nedjelju, 20. kolovoza 2017. godine.

Kolona jahača i konjskih zaprega krenula je iz Zlatar Bistrice u Mariju Bistricu gdje ih je dočekalo okupljeno mnoštvo. Župan Željko Kolar je prije samog polaska u Mariju Bistricu zahvalio svim sudionicima koji su i ove godine došli iz svih krajeva Hrvatske i susjedne Sovenije. „Ovako se čuva jedna bogata tradicija, ali i daje dodatna ponuda gostima u hotelima i u privatnom smještaju na području Krapinsko-zagorske županije. Domaći ljudi i turisti okupe se u velikom broju ovdje u Zlatar Bistrici i na dočeku u Mariji Bistrici,a prate i kolonu tijekom puta. Svaka dodatna aktivnost i manifestacija zaokružuje kompletnu ponudu naše županije u turizmu, pa tako i ova“ – istaknuo je župan Kolar.

Na području kraj željezničke stanice u Zlatar Bistrici su lokalne udruge organizirale okrijepu za sudionike hodočašća i brojne pristigle znatiželjnije, dok je u Mariji Bistrici priređena prigodna dobrodošlica te blagoslov konja i kočija.

 

IZVOR:http://www.kzz.hr/hodocasce-konjskim-zapregama-2018

Više na:http://www.kzz.hr/hodocasce-konjskim-zapregama-2018

 

Moglo bi vas zanimati

Fešta lošinjske kuhinje

25. travnja – 25. svibnja 2019. Tijekom 13. Fešte lošinjske kuhinje brojni ugostitelji punudit će …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *