01.12.2108-06.01.2019/Advent u Varaždinu 2018.

 • 01.12.2108-06.01.2019/Advent u Varaždinu 2018.

 • Advent u Varaždinu središnja je zimska turistička manifestacija koja iz godine u godinu privlači sve veću pažnju posjetitelja iz šire regije.
 • Varaždinski Advent nije ni prvo, ni najveće adventsko događanje u Hrvatskoj no ono po čemu se razlikuje je jedinstveni, gotovo čarobni ugođaj blagdana koji se slave u predivnom okruženju povijesne gradske jezgre. Intimnost, romantičnost i autentičnost Adventa u Varaždinu svake godine prepoznaje i sve veći broj turista pa ova manifestacija, osim za publiku iz šire varaždinske regije, postaje sve zanimljivija i posjetiteljima iz Zagreba i ostatka Hrvatske, ali i inozemstva.

  Svake godine Advent u Varaždinu donosi novosti te svoju ponudu, koncept i uređenje grada nastoji osvježiti, nadograditi novim atrakcijama koje će ga učiniti još privlačnijim i razlikovati ga ne samo od prošlogodišnjeg izdanja već i od drugih adventskih događanja u Hrvatskoj.

  U 2018. godini, godini kada je varaždinski turizam nastavio uspješni rast iz proteklog razdoblja te svoju kvalitetu potvrdio ulaskom u TOP 3 kontinentalne destinacije, Advent u Varaždinu, koji će trajati  od 1.prosinca 2018. do 6. siječnja 2019. donosi brojne novosti te bogat program na novim lokacijama.

  Događanja i adventska ponuda biti će koncentrirani u samom središtu povijesne gradske jezgre odnosno po prvi puta na prostoru oko Starog grada, koji će, zajedno s Trgom Miljenka Stančića i Korzom činiti jedinstvenu blagdansku cjelinu, a izlagačka prodaja biti će na već tradicionalnoj lokaciji Trgu slobode te po prvi puta u Gajevoj ulici.

  Adventski program broji više od 70 različitih programa od čega 25 glazbenih te brojne izložbe, predstave, projekcije filmova i drugo.

  Advent na Korzu otvara Marko Tolja sa septetom i prekrasnim Božićnim koncertom, nakon njega na glavni varaždinski trg stiže Natali Dizdar pa Beatles Revival Band, Charlie i klapa Motovun i za kraj odličan zagrebački band U pol 9 kod Sabe.

  Glazba će, kao i inače u Varaždinu, u adventsko vrijeme biti posvuda; petkom glazbeni programi na Trgu Miljenka Staničića, a subotom će pratiti i tradicionalno paljenje adventskih svijeća ispred varaždinske katedrale. Veselo i raspjevano će biti i u Kući Djeda Mraza, koja se ove godine seli na Stari grad, a u kojoj će nakog Svetog Nikole (6.12.) i Djed Mraz boraviti od 13. do 30. prosinca.

  Kao što se Špancirfest u 2018. vratio na Stari grad tako će i Advent u Varaždinu težište svojeg programa događanja premjestiti na njegov prekrasni perivoj. Ove će se godine tu naći klizalište s prvim i za sada jedinim ledenim toboganom, posebni Igloo bar, u atriju samog Starog grada izrađivat će se ledene skulpture u organizaciji Rotary kluba 1181., a ta će lokaciji biti uključena u zanimljiv grumansko-vinski pohod Varaždinom u sklopu EU projekta “Zeleno želimo” Turističke zajednice grada Varaždina.

  Veliko finale – doček Nove godine priprema se ove godine na Korzu gdje će svirati grupa Barok, a najhrabriji će u novu utrčati na 41. Novogodišnjoj utrci.

  Cijeli program Adventa možete pronaći ovdje. 

 • Izvor: http://www.tourism-varazdin.hr/novosti/advent-u-varazdinu-2018/

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *