Izvor:www.visitRijeka.

RIJEČKI KARNEVAL 2019.G. ( najava )

Najavljeni Maškarani tanci u Pašcu, Pusni tanci u Domu Zamet, koncerti u sklopu Karnevalskih zabava uz Zagrebačku pivovaru te ostali programi Riječkog karnevala koji su pred nama.

Karnevalsko ludilo u punom zamahu!

 

U Pašcu i na Zametu plesat će se svakog vikenda tijekom Karnevala. Maškarane tance u Domu Pašac, koji su na programu svakog petka u 21 sat, predstavio je Vili Stojšić iz Mesopusne kumpanije Pašac. Zabave neće nedostaje na plesnom podiju te ne propustite ples do kasno u noć, odnosno bolje rečeno do rano ujutro.

 

Export Delta i ove je godine glavni koncertni centar uz Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom, a što nas sve očekuje na njenoj pozornici najavila je Iva Sušlić iz agencije Promocija. Tradicionalni pokrovitelj Riječkog karnevala, Zagrebačka pivovara, i ove godine pripremila nam je brojne karnevalske zabave, na staroj lokaciji, u Export Delti. Zabave i koncerata tijekom Karnevala zasigurno neće nedostajati, a prvi na pozornicu izlaze Aurora i Ivan Zak, 2. veljače. Popularna Jelena Rozga i Grooversi na redu su 9. veljače, zatim 16. veljače nastupa uvijek dobro raspoloženi Jole i Trio Cukar i Cafee, a 23. veljače slijedi veliki Carnival DJ Session 2019. Večer prije velike završnice Karnevala, 2. ožujka, u Export Delti nastupa Mate Bulić i Aurora, a na sam dan Međunarodne karnevalske povorke 3. ožujka održat će se i velika završna karnevalska zabava uz Trio Cukar i Cafee i Auroru. Svi programi počinju u 21 sat. Ulaz na Carnival DJ Session i završnu zabavu je besplatan, a ulaznice za koncerte Ivana Zaka i Auroru (25 kn pretprodaja / 35 kn na dan koncerta), Jelenu Rozgu i Grooverse (30 kn pretprodaja / 40 kn na dan koncerta), Jole i Trio Cukar i Cafee ( 40 kn pretprodaja / 50 kn na dan koncerta)  i koncert Mate Bulića i Aurore ( 40 kn pretprodaja / 50 kn na dan koncerta) mogu se kupiti u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu ili na ulazu u Export Deltu na dane koncerata.

 

Ostale programe Riječkog karnevala koji su pred nama najavila je Ines Boban – Štiglić iz Turističke zajednica grada Rijeke. HNK Ivana pl. Zajca i ove godine se već tradicionalno pridružio sa svojim Kazališnim vrtuljkom koji nudi bogat prigodni program tijekom cijelog Karnevala. I ove godine imamo brojne karnevalske zabave na više lokacija u gradu te se ponovno pleše petkom u Pašcu na Maškaranim tancima od 21 sat, a subotom od 19 sati u Domu Zamet na Pusnim tancima. Također je istaknula manifestaciju Karneval u tunelima, karnevalski program u Riječkom tunelu, koji se nakon uspješnog Adventa, po prvi puta pridružuje karnevalskom ludilu. Maškarani tanci  Zajednice Talijana i ove godine su s nama u već poznatoj lokaciji Dvorani Zajednice Talijana Circolo. Za kraj zaključila je da svakako ne propustite karnevalske zabave, da zaboravite na brige i ono najvažnije budite što želite u vrijeme Riječkog karnevala.

 

RIJEČKI KARNEVAL

Rijeka ima pet godišnjih doba, složno kažu svi Riječani. Svojom dugogodišnjom tradicijom i utjecajem na društvenu zajednicu, Riječki karneval najveći je i najpoznatiji javni događaj na području Kvarnera te u novije vrijeme najprepoznatljiviji dio imidža samog grada Rijeke. Njegove veličanstvene povorke i maštovite priredbe čine ga jednim od najposebnijih karnevala u Europi i najznačajnijim mesopusnim događajem u Hrvatskoj. Karneval je tako uvršten na listu 500 najvažnijih zbivanja u Europi (Top 500 European Events), Sunday Times ga je proglasio jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu, a Turistička zajednica grada Rijeke dobila je nagradu “Zlatno turističko srce” kao organizator najbolje turističke manifestacije jugoistočne Europe u 2009. godini.
16.2. – DJEČJA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada u 13 sati

23.2. CARNIVAL DJ SESSION 2019. – Export Delta

3.3. – MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada u 12 sati

 

Cjelokupni program Riječkog karnevala 2019. objavljen je na web stranici www.rijecki-karneval.hr

 

Kontakt:

PRESS CENTAR – TIC Rijeka

T: +385 51 335 882

E: press@rijecki-karneval.hr

 

Izvor: PRESS CENTAR – TIC Rijeka

 

Izvor fotografija:

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *