Nebom iznad Zagorja, ponovno zavladali baloni na vrući zrak!

U srijedu, 01. svibnja 2019. godine na Krapinsko – zagorskom aerodromu u Gubaševom kraj Zaboka otvoren je 3. Croatian Hot Air Balloon Rally 2019., međunarodni festival balona na vrući zrak.

Otvorenju festivala nazočio je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar. Na ovogodišnjem festivalu nastupilo je 17 balonaških ekipa iz cijele Europe. Gostovali su timovi iz Austrije, Francuske, Latvije, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Slovenije, Velike Britanije i naravno Hrvatske. Rally je ove godine okupio i neke od najboljih žena pilota svijeta te su se tako hrvatskoj reprezentativki u letenju balonima na vrući zrak, Mariji Petrić Mikloušić, pridružile još i Inga Ule iz Latvije, Elisabeth Kindermann-Schön iz Austrije te Sanne Haarhuis iz Nizozemske.

Osim uzbudljivih uzlijetanja šarenih balona iz cijele Europe, posjetitelji su mogli iskušati edukativnu šetnju kroz kupolu balona u kojima su mogli iz prve ruke naučiti sve o ovim fantastičnim letjelicama, muzički program, gastro ponuda Punkt Beer Housea i Submarine Burgera te predstavljanje ponude OPG-ova iz Krapinsko-Zagorske Županije. Uz to, u srijedu 1. svibnja prikazani su spektakli noćne iluminacije balona kad se okupljeni baloni, nakon zalaska sunca, uz pomoć gorionika osvjetljavaju i stvaraju vizualno očaravajuće prizor divovskih lampiona.

Izvor:http://www.kzz.hr/medjunarodni-festival-balona2019

Više na:http://www.kzz.hr/medjunarodni-festival-balona2019

Moglo bi vas zanimati

3.BUČIJADA SISAK 2019.G.

Uz rijeku Kupu – na sisačkoj gradskoj šetnici Slave Striegla 28. i 29..9.2019. od 9,00 …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *