Promocija Hrvatske na medijskim platformama Lonely Planeta

Hrvatska turistička zajednica i Lonely Planet, vodeći svjetski specijalizirani medij za putovanja pokrenuli su unutar Lonely Planet portala personaliziranu stranicu posvećenu Hrvatskoj „ Discover Croatia “ s četiri nova originalna videa o hrvatskim destinacijama.
„Učinkovita turistička promocija danas je nezamisliva bez suradnje s vodećim svjetskim medijskim
platformama koje mogu snažno utjecati na turističke trendove. Suradnja s Lonely Planetom Hrvatskoj će osigurati velike promotivne efekte i vidljivost na ključnim europskim tržištima s kojih nas posjećuje najveći broj turista“, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako 13 milijuna ljudi na mjesečnoj bazi posjećuje stranice Lonely Planeta.
Spomenuti video materijali prikazuju Slavoniju kao neotkrivenu tajnu s naglaskom na bogatu eno-gastronomsku ponudu i kulturno-povijesnu baštinu, odnosno Zadar i okolicu kao destinacije pogodne za brojne izlete i aktivnosti poput planinarenja u NP Paklenica ili jedrenja u NP Kornati, a kreirani su u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Materijal za druga dva videa snimila je ekipa Lonely Planeta u Zagorju i Međimurju s naglaskom na dvorce, dok su u Istri snimili sve pojedinosti vezane uz
tradiciju lova na tartufe te pripremanje proizvoda od ove gastronomske delicije.


„Da se Hrvatska danas zasluženo nalazi u središtu pažnje svjetskih ljubitelja putovanja potvrđuje i naš kreativni tim scenarista, snimatelja i dizajnera koji su boravili u Hrvatskoj. Ponosni smo što imamo priliku pridonijeti promociji Hrvatske u svijetu jer je riječ o destinaciji koja obiluje raznolikošću koja ju čini pravim mjestom za istraživanja“, poručio je kreativni direktor Lonely Planeta Matt Parish.

Izvor: priopćenje za medije

Više na:https://www.croatia.hr/hr-HR

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *