SAMOBOR- JAZZ KARAVANA

Već 15. godinu krajem svibnja u Samobor dolazi jedan dio jazz karavane najboljih hrvatskih jazz glazbenika, a ove godine traje od 22. svibnja do 2. lipnja.


Samobor i ove godine postaje grad vrhunskog jazza u organizaciji najstarije Gradske glazbe u Hrvatskoj – Gradske glazbe Samobor , utemeljene 1807. godine. Festival je organiziran volonterski, a ideja Festivala je spoj nastupa manjih jazz sastava tijekom nekoliko večeri preko tjedna u Havana baru i nastupa većih sastava i big bandova u subotu i nedjelju (1. i 2. lipnja) na Trgu kralja Tomislava u Samoboru. Zadnji dan festivala, nedjelja, 2. lipnja, rezervirana je za nastup Gradske glazbe Samobor i gostiju gostima. U kombinaciji s nastupom većih sastava i Big Bandova samoborski Jazz Festival po svojoj strukturi i trajanju jedinstven je u Hrvatskoj i dodatni je sadržaj kulturno-glazbene turističke ponude grada Samobora.

Gradska glazba Samobor ovim dugogodišnjim projektom, kombinacijom nastupa jazz sastava u klupskom prostoru Havana Bara Samobor i nastupa velikih jazz orkestara na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, daje svoj volonterski doprinos organizacijom ovoga festivala u promociji Grada Samobora kao nezaobilazne jazz točke kulturnoga turizma. Vrhunski jazz, blues i soul, bez plaćanja ulaznice, se ne propušta!

Gosti ovogodišnjeg Jazz festivala u Samoboru su Joe i Lela Kaplowitz, Elvis Penava, Just the Pine, Valerija Nikolovska i Viktor Lipić, Tomislav Goluban band, Darko Jurković Charlie trio, Big band GveriLLaz,  Igor Geržina… istinske glazbene veličine koje jamče nezaboravan glazbeni doživljaj.

Izvor: TZ Grada Samobora

Moglo bi vas zanimati

3.BUČIJADA SISAK 2019.G.

Uz rijeku Kupu – na sisačkoj gradskoj šetnici Slave Striegla 28. i 29..9.2019. od 9,00 …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *