Festival vokalnih skupina “A Sutla si teče”

16. 6. 2019. u Miljani, općina Zagorska Sela

Sa ciljem očuvanja i promocije narodnih pjevačkih izričaja vokalnih skupina Hrvatskog zagorja i Obsotelja, prekogranične suradnje, prezentacije kulturnog stvaralaštva te suradnje i razmjene iskustava s nositeljima zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj i Sloveniji, Turistička
zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli & Kozje u suradnji s Općinama Zagorska Sela i Podčetrtek, pokrenuli su međunarodni festival vokalnih skupina „A Sutla si teče“ .


U programu će sudjelovati vokalne skupine koje izvode tradicionalne, ali i novokomponirane skladbe Hrvatskog zagorja i Obsotelja. Uz turističke zajednice, u organizaciju Festivala su uključene općine Zagorska Sela i Podčetrtek, lokalne udruge, poslovno-turistički subjekti, kulturni djelatnici i ostali.


Festival je dobro prihvaćen od strane lokalnog stanovništva, sudionika – umjetnika, medija i turističkih poduzetnika te uz opće društvenu korisnost (ekonomska, socijalna, zaštita kulturne baštine, dobrosusjedski odnosi), Festival postaje značajan kulturno-turistički događaj.

Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu Josipa Lončar, Mateja Bobek i Kristina Pavlović, dodijelit će se nagrade za najbolju izvedbu zagorske i slovenske pjesme te ukupnom pobjedniku.
Na prostoru OPG-a Šumak u Miljani, gdje se održava Festival, bit će organiziran cjelodnevni zabavni, sportski i glazbeni program uz izložbeno-prodajni sajam domaćih proizvoda i bogatu ugostiteljsku ponudu. Koncert počinje u 17,00 sati.

Izvor: objave za medije

Više na:http://www.tz-kumrovec-desinic-zagorskasela.hr/naslovnica/

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *