Dani Dioklecijana

od 17. svibnja do 20. rujna

Split

Dani Dioklecijana vraćaju Split u vrijeme kada je gradom koračao slavni rimski car Dioklecijan. Na gradskim ulicama i trgovima postrojavaju se rimske legije, car Dioklecijan zajedno sa povorkom rimskih legija i kočijama prolazi Rivom i Peristilom gdje Dioklecijanovi suvladari zajedno s obitelji pozdravljaju okupljene. 
Gradom se čuju zvuci fanfara, bubnjara i rimske glazbe. Po centru grada na trgovima i ulicama uz zabavu uličnih zabavljača, može se uživati u bogatoj gastro ponudi iz doba cara Dioklecijana, te u koncertnom i plesnom programu.

http://www.visitsplit.com/hr/421/materijali-za-download

Dane Dioklecijana ove godine učiniti će jedinstvenima i manifestacija Noći Dioklecijana ali i projekt Rimski đir u sklopu kojeg nas jednom mjesečno (18.05.; 15.06.; 20.07.;17.08.; 21.09.) očekuju tematske večeri, rimska povorka, borbe gladijatora, atraktivni plesni nastupi. Dioklecijanova legija i ove godine oživiti će antičku prošlost i kroz projekt Živi muzej na bedemu Cornaro, vratiti nas u svakodnevni život starih Rimljana. Split je grad glazbe stoga će i manifestaciju Dani Dioklecijana glazbom oplemeniti koncerti koje organiziramo u suradnji s Glazbenom mladeži (08. lipnja i 13. srpnja). Glazbu zaboravljenog Mediterana donose nam španjolski umjetnici Emilio Villalba & Sara Marina, a posebna glazbena poslastica je i koncert – A PIACERE, „stara i nova“ glazba za violu da gambu  – Fahmi Alqhai, izvrstan mladi španjolski gambist koji na svom, stoljećima starom, instrumentu izvodi glazbu tog vremena.

http://www.visitsplit.com/hr/421/materijali-za-downloadSigurni smo da će i ove godine brojni građani i turisti iskoristiti priliku da osjete jedinstvenu atmosferu koju nam donose Dani Dioklecijana.

Izvor:https://croatia.hr/hr-HR/Aktivnosti-i-atrakcije/Dogadanja/NewEvents/dani-dioklecijana

Više na:https://visitsplit.com/hr/3389/dani-dioklecijana

Moglo bi vas zanimati

Za božićne i novogodišnje praznike očekuje se oko 4 posto više gostiju

Prema rezultatima ankete koju je Hrvatska turistička zajednica provela u suradnji sa sustavom turističkih zajednica, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *