Branje grojzdja – Pregrada

21.9.2019. – 29.9.2019

Grad Pregrada

U Gradskoj kavani u Pregradi je predstavljen program 49. po redu manifestacije “Jesen u zagorju – Branje grojzdja”. Program su predstavili gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, direktorica Turističke zajednice područja Srce Zagorja Karolina Hostić, predsjednica KUD-a Pregrada Slavica Vidaček i predstavnik udruge vinara “Dobra kaplica”Robert Gretić.

„Branje grojzdja“ je lokalno-tradicijska manifestacija kojoj je osnovna namjera njegovati tradicionalne običaje Hrvatskog zagorja vezane uz berbu i preradu grožđa te prikazati tradicijsku kulturu našeg kraja. Svake godine manifestacija je popraćena bogatim turističkim, zabavnim, eno-gastronomskim, kulturnim i sportskim sadržajem te ima izuzetno visoku posjećenost.

Ove godine manifestacija bilježi svoju 49. obljetnicu, a svoj će bogati program predstaviti u razdoblju od petka 20. rujna do nedjelje 29. rujna.

Predsjednica KUD-a Pregrada Slavica Vidaček najavila je treći po redu Festival vinskih popevki i napitnica. Ovim festivalom želi se promovirati kajkavsko govorno područje i očuvati popevke od zaborava.

Novitet je i Trg dobre kaplice kojeg slažu pregradski vinari. – Pripremit će se bogata ponuda domaćih autohtonih i predikatnih vina koji će posjetitelji moći degustirati, ali i kupiti.

Od koncerata ove godine u Pregradi nastupaju Vatra, Cure iz centra, Ausswinkl muzikanti, grupa Vigor, Šarmeri, Foršus, F – band, Kraljevi Zagorja, KUD Pregrada… 

Nezaobilazan je i bogat dječji program, od plesa do dječjih pregradskih berbarija. Manifestacija zavrđava u nedjelju 29. rujna od 11 sati kada kreće središnja svečanost – tradicionalna nedjeljna povorka berača i beračica, kojoj prethodi defile zagrebačkih mažoretkinja i Limene glazbe Pregrada. Kao i svake godine, vrijedni berači i beračice na konjskim zapregama proći će pregradskim ulicama do Trga Gospe Kunagorske te na taj način proslaviti ubiranje plodova cjelogodišnjeg mukotrpnog rada.

Više na:https://www.pregrada.hr/

http://www.srcezagorja.hr/

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *