Tjedan kajkavske kulture i 54. Festival kajkavskih popevki

8.9.2019. – 14.9.2019.

Krapina

Tradicionalna manifestacija u prijestolnici kaja koja nudi pregršt sadržaja, od kulturno-umjetničkih pa do zabavnih, sportskih i gospodarskih, a sve u čast premile “domače reči – kaja”. Kruna svih događanja je 54. festival kajkavskih popevki.

Iako se neka događanja planiraju već od 26. kolovoza, službeno otvorenje manifestacije bit će u nedjelju 8. rujna Pozdravom kaju i Dječjim korzom na Trgu Ljudevita Gaja u 17 sati. Biser Tjedan, 54. Festival kajkavskih popevki održat će se kroz dvije večeri, u petak 13. rujna održat će se retrospektivni koncert ‘Popevke zanavek’ s početkom u 20 sati u festivalskoj dvorani, a idućeg dana, u subotu, na redu je ‘Večer novih popevki’. U sklopu Tjedna održat će se i 27. Zagorski gospodarski zbor, koji će trajati od 12. do 14. rujna. – Bit će tu brojnih kulturnih, zabavnih, sportskih sadržaja, a i novosti poput promocije Kvarteta Gubec u dvorištu Gradske galerije u utorak 10. rujna, gdje ćemo imati i jednu modnu reviju koju će nositi ravnateljice i direktorice krapinskih ustanova i tvrtki. Ne smijemo zaboraviti i humanitarnu aukciju unikatnih festivalskih kišobrana, oslikanih poput covera CD – a i ploča s Festivala od 1966. do 1990. godine, koja će se održati istog dana. Nako nekoliko godina vraćamo i tradiciju predstavljanja festivala iz Svetog Križa Začretja na našem trgu. Pozivam sve da dođu u Krapinu, na mjesto dobre zabave, gdje će svatko pronaći nešto za sebe.

Noviteti su Krapinski čoko – oblizeki, novi krapinski suvenir na temu krapinskog Festivala, a moći će se kupiti i krapinski čokoladni CD – i i krapinska čokoladna srca s ambalažom inspiriranom krapinskim Festivalom. Bit će postavljena čoko kućica, a uz već tradicionalni Vinski plac, uvodimo i Žmah plac, na kojem će se svi moći počastiti s tradicionalnim zagorskim jelima. Tu će biti i izložba na otvorenom, izložba drvenih igrača u gigantskim veličinama koje će biti postavljene u Ulici Ljudevita Gaja, s igrom svjetla i reflektora te brojna druga iznenađenja.

Ovo je druga godina kada se program stvarno realizira od subote do subote i svaki dan priprema se program na trgu uz bogatu ponudu te zabavu uz zagorski rock, jazz, vokalne sastave, koncerte eminentnih glazbenika – ističe Nedjeljka Vodolšak. Tako će publika moći uživati u nastupima Podvinčana, Kavalira, Zvuka Zagorja, La Gefa, Zadruge, Žige i Bandista, Fiškala, Deči z bregov, Mejaša, Magazina, Cura iz centra, Dražena Zečića.

Više na:https://www.krapina.hr/

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *