Advent u Mariji Bistrici

30.11.2019. – 22.12.2019.

Marija Bistrica 

Izvor TZ Marija Bistrica

Tradicija proslave Adventa u Mariji Bistrici nastavlja se i ove godine, sada s još raskošnijim programom koji će se provoditi kroz četiri tematska vikenda od 30. studenog  do 31. prosinca. Svečano otvorenje Adventa u Mariji Bistrici bit će u subotu 30. studenog uz koncert Luke Nižetića. Doživjeti ugođaj Došašća u Mariji Bistrici, nacionalnom svetištu Majke Božje, uistinu je poseban doživljaj, a posebice uz duhovne koncerte „Božja slava benda“ i Petra Buljana  01. prosinca te Sestra Palić 15. prosinca.

Moći ćete uživati u  Bistričkom adventskom sajmu koji je nadaleko poznat po tome što se na njemu mogu razgledati i kupiti jedinstveni autohtoni božićni ukrasi i originalne tradicijske igračke rađene tehnikama naših starih. Ove godine Mariju Bistricu krasit će jedinstvene jaslice sa motivima drvenih dječjih igračaka pod zaštitom UNESCO-a te klizalište „Bistrička ledena bajka“. Za najljepšu adventsku fotografiju s pogledom na Bistričku kalvariju bit će postavljen poseban okvir sa motivima drvenih dječjih igračaka.

U Mariji Bistrici se sprema prekrasna Adventska noć svjetla 14. prosinca uz puštanje lampiona sa duhovnom porukom i koncertom „Begina“Sve to bit će začinjeno jedinstvenom gastro ponudom bistričke kuhinje čiji će vrhunac biti na Tradicionalnom adventskom (do)ručku 22. prosinca uz nastup Saše Lozara, tu je i neizostavni kuhani gvirc i vino koje će posjetitelji ove godine moći popiti u Adventskoj šalici. Advent u Mariji Bistrici završava tradicionalnim dočekom Nove godine u podne na središnjem bistričkom trgu uz koncert „Kumova“ i  „Ljubavnika“  uz veliku Bistričku božićnu tombolu.

 

Izvor:https://www.visitzagorje.hr/post/advent-u-mariji-bistrici-1

Više na:https://www.visitzagorje.hr/post/advent-u-mariji-bistrici-1

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *