Izvor: TZ Samobor /Press

194. Samoborski fašnik otvara Željko Bebek, a zatvara Jelena Rozga

Samobor uskoro postaje grad maškara, jer bliži se 194. Samoborski fašnik, najvažnija i najveća turističko-zabavna manifestacija koja uspješno njeguje tradiciju dugu gotovo 200 godina.

Vrhunska zabava pod maskama za sve generacije, odlična atmosfera, bogata ugostiteljska ponuda uz neizostavne krafne, kao i koncerti glazbenih zvijezda naše estrade, samo su neki od razloga zbog kojih vrijedi doći u Samobor od 14. do 25. veljače na ovogodišnji 194. Samoborski fašnik, koji se održava pod geslom “Od bedaka do superjunaka”.

Samoborski fašnik svake godine posjeti na tisuće posjetitelja, a očekuje se da će tako biti i ove godine. Najveći dio samoborskog fašničkog ludila i veselja odvijat će se na središnjoj fašničkoj pozornici na Trgu kralja Tomislava, odnosno Trgu fašničkih velikana, gdje će koncerte i ove godine održati poznati glazbeni izvođači i pjevači.

Tako će na otvorenju fašničkih spelancija, nakon preuzimanja ključeva grada, na Valentinovo, 14. veljače, publiku zabaviti glazbena legenda Željko Bebek. Dan kasnije u subotu, 15. veljače, Slobodnom fašničkom republikom odzvanjat će klapska pjesma jer na Fašnik u Samobor ponovno dolaze Tomislav Bralić i Klapa Intrade, dok će u nedjelju 16. veljače, pozornicu zauzeti poznati tamburaški veseljaci
Slavosnke lole.

Drugi fašnički vikend u Samoboru, u petak, 22. veljače, otvara jedna od naših najpoznatijih grupa – Magazin, subotu, 23. veljače, rezervirajte za majstore rock balada iz Opće opasnosti, a u nedjelju 23. veljače nastupa Tamburaški sastav Garavi. Velika završnica u utorak, 25. veljače, pripast će kraljici naše estrade Jeleni Rozgi.

Svi koncerti u petak i subotu počinju u 20 sati, u nedjelju u 17 sati, dok Jelena Rozga nastupa od 21.30 jer posljednjeg dana Samoborskog fašnika treba osuditi i spaliti Princa Fašnika za sve zlo u prošlom letu, pa tek onda pjevati. Ulaznica nema jer svi su koncerti besplatni!

Novost ovogodišnjeg fašnika je tzv. Urbana zona, kod samoborskog kina, gdje će se uživati u urbanoj glazbi, ali i brakedanceu kao i radionicama izrade grafita.

 

Osim glazbenika, pozivu fašničkih vlastodržaca, a to je ove godine ekipa iz Srakostripa – Princeza Sraka alias “Sraketa”, Princ Fašnik, Sudec alias Mitoman i Fiškal alias Mutiman, redovito se odazivaju i gostujuće karnevalske skupine iz cijele Hrvatske i šire. Majstori fašnikovanja dolaze iz Domašinca, Štefanca, Makarske, Dobove, Ključa Brdovečkog, Labina, Ptuja, Pule, Supetra, Kutine, Lonjskog Polja, Cavtata, Pelješca i Ploča. Time su prijave zaključene i sva mjesta za njihove programe na našim fašničkim pozornicama, 15. i 22. veljače od 18 sati, popunjena.

Naravno, uz sve spomenuto održat će se, kao i svake godine, bogat program za djecu, kako na glavnoj fašničkoj pozornici, tako i u prostoru male dvorane Galerije Prica na Trgu Matice hrvatske, a zabave neće nedostajati ni u lunaparku, iza kina.

 

Osim u dobroj zabavi i glazbi posjetitelji će u Slobodnoj fašničkoj republici moći okrijepiti uz bogatu ponudu jela i pića na brojnim štanovima, kao i u samoborskim kafićima i ugostiteljskim objektima koji će raditi duže nego obično.

Pored odlične zabave, motiv za maskiranje su i ove godine vrijedne nagrade za one najbolje, najmaštovitije i najkreativnije, stoga pripremite maske i dođite u Samobor i ne zaboravite da “bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik”!

Sve aktualnosti vezane uz 194. Samoborski fašnik pratite na službenoj web stranici www.samobor.hr/fasnik i na društvenim mrežama.

Press služba Samoborskog fašnika:
Voditelj službe: Edi Kirschenheuter, 099-3336-097
Suradnici: Anja Franić Modrić, 099-3336-093
Kruno Solenički, 099-3477-806

 

IZVOR: TZ Samobor /press

Moglo bi vas zanimati

SAVE THE DATE – 3. FORUM EKO I ODRŽIVOG TURIZMA 7 i 8.05.2020.g.

Pridružite se najrelevantnijem turističko-poslovnom skupu u Hrvatskoj na temu održivog razvoja i eko turizma! 3. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *