02/03.06.2017.Festival divova/Dani Velog Jože/Motovun

Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

02/03.06.2017.Festival divova/Dani Velog Jože/Motovun

30 svibnja, 2017 @ 8:00 am - 5:00 pm

Festival divova

Istarski div Veli Jože

02.06.2017 – 03.06.2017

Mislite da svijet bajki i divova ne postoji te da je samo fikcija za malu djecu? Posjetite Motovun i zakoračit ćete u čudesnu dimenziju u kojoj vladaju divovi, s Velim Jožem na čelu kao najpoznatijim među njima.

Festival Dani Velog Jože u Motovunu posvećen je istarskim divovima, ali i svim drugim fantastičnim bićima koji su nastali kao plod bujne ljudske mašte. Danas je fantasy književnost iznimno popularna, od Harryja Pottera do Sumrak sage, a sve je započelo s Tolkienovim Gospodarom prstena. No, Istra ni na ovom polju ne zaostaje, naprotiv. Poznati hrvatski književnik Vladimir Nazor svoju priču o Velom Joži ispričao još 1908. godine.

Festival Velog Jože donosi u Motovun projekcije fantastičnih filmova, pa je to jedinstvena prilika da se pogledaju filmovi o divovima, i oni stari i novi, ali i dokumentarci te dječji filmovi. Motovun sa svojom već afirmiranom filmskom tradicijom, na različitim lokacijama nudi 3D efekte i divovske sukobe na velikom platnu.

Festival je pravog obiteljskog karaktera, gdje svako može pronaći nešto za sebe. Ulice Motovuna preplavit će zabavljači i glazbenici, najmlađi mogu sudejlovati na kreativnim radionicama i sudjelovati  u predstavi, dok su za one malo starije na rasporedu kazališne prestave u večernjim satima. Sajam starih zanata kao i ugostiteljski objekti nudit će XXL proizvode pa će posjetitelji imati priliku probati divovski sir, mortadelu, pizzu i brojne druge divovske zalogaje.

Info:

TZ Motovun & Illustris travel DMC
Trg Andrea Antico 1 T. +385 (0)52 681726
info@istria-motovun.com

Izvor:http://www.istra.hr/hr/atrakcije-i-aktivnosti/kalendar-dogadanja/16831-ch-0?l_over=1

više na http://www.istra.hr/hr/atrakcije-i-aktivnosti/kalendar-dogadanja/16831-ch-0?l_over=1