Karlovac – izložba “U potrazi za izgubljenim vremenom”

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Karlovac – izložba “U potrazi za izgubljenim vremenom”

siječanj 1 @ 8:00 am - veljača 22 @ 5:00 pm

5.1.2018.

Izložba “U potrazi za izgubljenim vremenom” do 22. veljače 2018. godine u Gradskom muzeju Karlovac.

            Povodom proslav Dana Gradskog muzeja Karlovac, u istome je 18. posinca 2017. godine otvorena izložba pod nazivom “U potrazi za izgubljenim vremenom”.

Posjetom i razgledom ove izložbe koja je postavljena u Izložbenom prostoru Gradskog muzeja Karlovac sve do 20. veljače 2018. godine možete saznati vrlo mnogo o najdaljoj prošlosti, početku vremena, nastanku svemira, postanku prvih čestica te fizikalno-kemijsko-biološkoj evoluciji sunčevog sutava, zemlje i života na njoj. Gdje je god to moguće primijeniti evolucija se gleda s perspektive prostora šire karlovačke okolice te je i sama povjest ovih prostora sagledana sa više aspekata kao što su primjerice fizikalno-kemijski procesi koji omogućavaju život, biološka evolucija života, geološko-petrografski procesi koji oblikuju ove prostore te atmosferski i klimatski procesi.

Izložba naime potiče i promiče ono što nam u životu danas nedostaje, a to su jednostavnost, sloboda misli, neutaživa znatiželja, kreativnost, sloboda ekperimntiranja i činjenica da su pogreške zapravo vrlo dobra stvar.

Autori izložbe su Luka Čorak, kustos biolog GMK, dr.sc. Goran Jakšić, fizičar i ihtiolog te viši stručni suadnik iz Aquatike, Ivana Francišković, spisateljica, dramaturginjai djelatnica udruge Eko Pan  te geooginja i samostalna autorica Marina Trpčić.